V soboški bolnišnici dodatna enota za covid-19, od četrtka pa odpovedujejo vse nenujne posege

Ambulantne storitve bodo do nadaljnjega potekale nemoteno. Prav tako bodo obravnavali rakasta obolenja ter stanja v zvezi z nosečnostjo, porodom, vse novorojence in otroke.

Prlekija-on.net, torek, 2. november 2021 ob 14:57
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so danes odprli dodatno enoto za zdravljenje bolnikov s covidom-19, in sicer z dodatnimi 12 posteljami na Infekcijskem oddelku. Zasedenih imajo 41 postelj, od tega je 11 bolnikov na intenzivni terapiji.

"Glede na stalno povečevanje števila bolnikov sproti pripravljamo dodatne postelje. Po navodilu Ministrstva za zdravje smo dolžni postopoma zagotoviti do 52 postelj za bolnike z akutno boleznijo in 14 postelj za intenzivno zdravljenje," sporoča vodstvo bolnišnice in ob tem dodajajo, da od četrtka, 4. novembra, v bolnišnici odpovedujejo vse nenujne posege, vendar bodo še vedno opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro. Ambulantne storitve bodo do nadaljnjega potekale nemoteno. Prav tako bodo obravnavali rakasta obolenja ter stanja v zvezi z nosečnostjo, porodom, vse novorojence in otroke.

Paciente, pri katerih storitve ne bo možno izvesti, bo o spremembi obveščala njihova naročniška služba, po telefonu ali s sporočili SMS.

Obiski v splošni bolnišnici so na vseh oddelkih še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT.

"Prebivalce Pomurja znova pozivamo, da upoštevajo vse priporočene preventivne ukrepe ter da se cepijo proti covidu-19, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas," še ob tem sporoča vodstvo bolnišnice.



Več v Gospodarstvo