V Ljutomeru izvedli regijski seminar za mentorje otroških in vrtčevskih folklornih skupin

Ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ-ja so v soboto 6. novembra, med 9. in 16. uro v ljutomerskem Domu kulture izvedli regijski seminar za mentorje otroških in vrtčevskih folklornih skupin.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. november 2021 ob 08:00
Regijski seminar za mentorje otroških in vrtčevskih folklornih skupin

Regijski seminar za mentorje otroških in vrtčevskih folklornih skupin

Ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ-ja smo v soboto 6. novembra, med 9. in 16. uro v ljutomerskem Domu kulture izvedli regijski seminar za mentorje otroških in vrtčevskih folklornih skupin.

Seminar je vodil Marko Pukšič, ki se je s folklorno dejavnostjo srečal pri Folklorni skupini Destrnik leta 1988. Od leta 2001 strokovno vodi otroške folklorne skupine v Destrniku, z nasveti pomaga tudi nekaterim drugim skupinam na Štajerskem. Več kot deset let je plesal pri Akademski folklorni skupini Študent v Mariboru, kjer sedaj strokovno pomaga pri delovanju otroške folklorne skupine. Izobražuje se na strokovnih seminarjih, ki jih pripravlja JSKD, vodi delo na folklornih taborih in delavnicah. Pri JSKD-ju je strokovni spremljevalec za otroške folklorne skupine.

Vsi sodelujoči so izpopolnjevali svoje znanje na področjih:
- metodično učenje plesov,
- prilagajanje plesov različnim starostnim skupinam,
- učenje tehnike in enotnosti izvajanja plesov.

Po več kot letu in pol je to prvi izvedeni seminar na folklornem področju v Pomurju. Pri Javnem skladu za kulturne dejavnosti se zelo trudimo, da bi spet postopoma pričeli z organiziranimi srečanji na folklornem področju in s tem spodbudili zanimanje za ohranjanje kulturne dediščine že pri najmlajših in osnovnošolcih. Izvedeni seminar je dobra popotnica, da to tudi dosežemo s skupnimi močmi in prizadevanji.

Zapisala Mira Rebernik Žižek, vodja izpostave JSKD v Ljutomeru
Foto: JSKD OI Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje