Razglasili najuspešnejša podjetja desetletja v regiji

Podjetja v kategorijah veliko, srednje veliko, malo podjetje in naj... zaposlovalec so v izbor prišla na podlagi kazalnikov, objavljenih na spletnih straneh AJPES.

Prlekija-on.net, torek, 9. november 2021 ob 08:02
Kipci za zmagovalce, foto: Vanesa Jaušovec

Kipci za zmagovalce, foto: Vanesa Jaušovec

Medijska hiša Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica (PGZ) sta peto leto zapored pripravili akcijo, v kateri strokovna komisija, pa tudi bralci izbirajo najuspešnejša pomurska podjetja. Letos so bila izbrana tista, ki so najbolj zaznamovala obdobje med letoma 2010 in 2020.

Tako kot vsako leto doslej izbor izpostavlja dobra podjetja, podjetniški naravnanosti v regiji pa daje spodbudo za naprej. "Zmagovalce smo razglasili na naši spletni strani, saj smo se zaradi varovanja zdravja in odgovornega ravnanja do vseh odločili, da prireditve v težkih epidemioloških časih ne izvedemo," so rporočili.

Podjetja v kategorijah veliko, srednje veliko, malo podjetje in naj... zaposlovalec so v izbor prišla na podlagi kazalnikov, objavljenih na spletnih straneh AJPES.

Kdo so zmagovalci?

V kategoriji MALO podjetje je zmagovalec Virs, d.o.o., dobavitelj profesionalne opreme za rezanje in varjenje.
V kategoriji SREDNJE VELIKO podjetje je komisijo najbolj prepričal Paradajz, d.o.o., največji pridelovalec paradižnika v Sloveniji.
V kategoriji VELIKO podjetje je slavil Elrad Electronics, d.o.o., dobavitelj elektronskih sklopov na področju bele tehnike in električnih orodij.
Naslov naj... zaposlovalec je prejel Arcont, d.d., ki se ukvarja s proizvajanjem bivalnih enot.
Pomursko podjetje desetletja po izboru bralcev Vestnika je postal Varis Lendava, ena od vodilnih evropskih družb z razvojem in proizvodnjo dokončanih kopalnic.

»Ponosna sem, da izbor najboljših podjetij v regiji iz leta v leto dobiva večjo težo. Štiri leta smo izbirali tiste, ki so bili v prejšnjem letu za odtenek boljši od drugih odličnih, tokrat pa smo se odločili, da naredimo presek desetletja, saj lansko leto zaradi raznih ukrepov ni bilo reprezentativno.
Do zadnjega trenutka smo si želeli, da bi lahko podjetnike gostili v živo, ampak v teh težkih časih to ne bi bilo odgovorno. So pa ti podjetniki ljudje, ki tudi v težkih časih ne morejo stisniti tipke pavza in čakati, kaj se bo zgodilo. To so gospodarstveniki, ki morajo v težkih situacijah iskati rešitve za zaposlene, za podjetja. In kakor koli se nam zdi, da nam bo na trenutke zmanjkalo sape, nas ravno ti težki časi tudi kalijo. Podjetja, ki so bila izbrana kot najboljša v zadnjem desetletju, so morala premostiti veliko ovir, da so se povzpela med nominirance. Verjamem, da je za tem uspehom tudi veliko neprespanih noči, poznih sestankov, pokvarjenih koncev tedna, tudi užaljenih partnerjev, da so morali spet delati. A ko se ozrejo nazaj in pogledajo širšo sliko, verjamem, da vidijo, da je bilo vredno
,« je povedala Adriana Gašpar, direktorica in odgovorna urednica Vestnika.

»To je bil najtežji izbor najboljših podjetij do zdaj in vreden naziva pomursko podjetje desetletja. Komisija, ki je zares strokovno izbrana, je imela še težje delo kot prejšnja leta, saj v niti eni kategoriji nismo zmagovalca in vseh nominirancev izbrali v prvem krogu. To kaže na to, da imamo v Pomurju zares veliko dobrih podjetij, ki so svoj položaj v zadnjih desetih letih le še utrdila. Zavedati pa se moramo tudi, da nam ta podjetja s svojim razvojem omogočajo blaginjo in boljši življenjski standard celotne regije,« pa je povedal Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice.

Pomursko podjetje desetletja
Branko Šeruga in Boris Štefančič (Elrad Electronics), Aleš Puklavec in Renato Pahor (Virs), Kristjan Magdič (Paradajz), Sabina Sobočan (Varis) in Miran Fujs (Arcont), foto: Vestnik


Več v Gospodarstvo