Boris ulovil 180-centimetrskega soma

Odpravil se je na ulov krapov in na trnek ujel 45-kilogramskega soma.

Prlekija-on.net, torek, 9. november 2021 ob 17:40
Boris in som

Boris in som

Med pridne in marljive ribiče spada tudi Boris Jeneš doma iz Petišovcev pri Lendavi, ki je član temeljne ribiške enote Petišovci in je ribič že od malih nog. Ribič je že dolgih 40 let, kajti svoj prosti čas namenja športnemu ribolovu, saj se v naravi in ob vodi zelo dobro počuti. Tudi v tem korona času prosti čas namenja ribolovu, saj se z ribiško opremo, vabami in ribiškimi palicami enkrat tedensko odpravi na ribolov. Doslej je ujel že kar lepo število krapov.

Boris se najraje odpravi na ribolov na Bukovniško jezero in v gramoznico Speedway pri Petišovcih. Velikokrat pa ga pot ponese na ribolov v Lenti na Madžarsko. Ribič Boris nam je povedal, da ga najbolj veseli športni ribolov. V prostem času gre na ribolov, dolga leta pa je tudi nogometni sodnik. Povedal je, da se je pred dnevi z ribiško palico odpravil na krapolov, z vabo popa posmica - jagoda, kajti ta dan se je odločil za ulov krapov. Našel si je primerno mesto ob obrežju gramoznice Speedway Petišovci. Kar nekaj časa je lovil in nič sluteč je na trnek ujel soma, ki je bil težak 45 kilogramov in dolžine 180 cm.

Ko je Boris soma ujel na trnek se je kar dolgo časa mučil, da ga je potegnil iz vode na obrežje, pri tem so mu na pomoč priskočili ribiči, ki so tisti čas bili tam. Ko so soma le potegnili na suho se je ribič Boris še posebej razveselil in poveselil skupaj z ostalimi ribiči. Soma je nato vrnil nazaj v vodo, kjer je veselo zaplaval in zamahnil z repom.

Prav gotovo je bil to doslej njegov največji ribiški uspeh, saj je v 40 letih ribištva ujel največjo ribo - soma. Kot pravijo ribiči, ki upravljajo z gramoznico v Petišovcih, ulov soma predstavlja rekord gramoznice in to je sedaj dokazal ribič Boris Jeneš, ki je obljubil, da se bo v petišovsko gramoznico še večkrat vračal, kajti lahko se zgodi, da bo ujel še kakšnega večjega kapitalca.

Jože Žerdin



Več v Narava