Za pomoč zaprosili vse zdravstvene domove, iz Psihiatrične bolnišnice Ormož so se že odzvali pozitivno

Na dan 9. 11. 2021 je 48 hospitaliziranih na covid oddelku in 14 hospitaliziranih v covid intenzivni enoti.

Prlekija-on.net, sreda, 10. november 2021 ob 07:49
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota sporoča, da so za obvladovanje trenutnih epidemioloških razmer vloženi vsi napori vodstva in vseh zaposlenih v bolnišnici. Za pomoč glede kadrovske okrepitve so že zaprosili vse pomurske zdravstvene domove.

"Od 4. 11. 2021 do 8. 11. 2021 je bilo odvzetih 1.337 hitrih testov, od tega 385 brisov pri zaposlenih, 239 samoplačniških brisov in 713 brisov pri hospitaliziranih pacientih. Pozitivnih je bilo 26 testov. Na dan 9. 11. 2021 je 48 hospitaliziranih na covid oddelku in 14 hospitaliziranih v covid intenzivni enoti," so sporočili.

Vstop v bolnišnico je mogoč samo na vstopnih točkah ob izpolnjenem PCT pogoju, ki se preverja z uporabo programa za skeniranje kode ob predložitvi osebnega dokumenta. Od 8. 11. 2021 so ponovno vsi hitri antigenski testi brezplačni za vse. Obvezna je uporaba kirurških ali FFP2 mask za vse uporabnike zdravstvenih storitev in vse zaposlene. Operativni posegi se izvajajo le za stopnje nujnosti nujno in zelo hitro. Interna izobraževanja, kjer prihaja do prehajanja kadra so do nadaljnjega ustavljena. Šola za starše se bo izvajala on line, druga nujna izobraževanja se izvajajo individualno po predhodnem dogovoru ob upoštevanju vseh ukrepov. Dijaki in študenti nemoteno izvajajo vaje in klinična usposabljanja, prav tako pa se dodatno vključujejo v proces zdravstvene nege glede na svoje kompetence. Obiski v bolnišnici na vseh oddelkih ostajajo še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT.

"Za obvladovanje trenutnih epidemioloških razmer so vsakodnevno vloženi vsi napori vodstva in vseh zaposlenih v bolnišnici. Za pomoč glede kadrovske okrepitve smo zaprosili vse pomurske zdravstvene domove, iz Psihiatrične bolnišnice Ormož so se že odzvali pozitivno. Prebivalce Pomurja zato znova na ves glas pozivamo, da upoštevajo vse priporočene preventivne ukrepe ter da se cepijo proti covidu-19, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas," še ob tem sporoča vodstvo bolnišnice.



Več v Gospodarstvo