Spremembe in novi termini testiranj v ZD Ljutomer

Nov urnik in dodatni termini veljajo od ponedeljka, 15. novembra.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. november 2021 ob 15:30
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Iz Zdravstvenega doma Ljutomer obveščajo, da so spremenili urnik testiranj HAGT in PCR proti Covid-19. Nov urnik in dodatni termini veljajo od ponedeljka, 15. novembra.

Testiranje

Do brezplačnega hitrega testa so upravičeni:

  • vsi, ki imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje ali bivališče v Sloveniji
  • do HAGT testov za samotestiranje so upravičeni učenci in dijaki, dvignejo jih z zdravstveno kartico v lekarni,
  • PCT pogoj je obvezen od 12. leta naprej,
  • na PCR se lahko vsak posameznik, ki opravi hitri test doma in je le ta pozitiven (poslika in prinese s sabo kot dokazilo) naročI sam v covid ambulanto

Vse dodatne informacije dobite v covid ambulanti; mail: covid19@zd-lju.si ali na tel. št.: (02) 585 14 09 - vsak delovnik od 07.30 - 17.00 in v soboto od 09.30 - 14.00 ure, v nedeljo od 12.30 - 15.00

S seboj je potrebno imeti zdravstveno izkaznico zaradi vpisa opravljenega testa v sistem in posledično informacije o rezultatu brisa preko sms- a, izpisa potrdila in vodenja opravljenih storitev.Cepljenja se lahko udeležite v okviru objavljenih ur vsi, ki se želite cepiti.

Cepljenje proti koronavirusu

Cepljenje je brezplačno za vse, ki imajo bivališče (stalno ali začasno) v Sloveniji in urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje. Za vse ostale je cepljenje plačljivo, in sicer 14 eur.

Cepljenje

"Med cepivi lahko izbirate, in sicer: Pfizer, Moderna in AstraZeneca. Za otroke od 12. do 18. leta se priporoča cepivo Pfizer, cepivo Moderna od 30. leta naprej, ter vsa ostala cepiva za odrasle. Cepite se lahko že 14. dni po preboleli okužbi.
Za 3. odmerek - osvežitveni odmerek se lahko odločite že po 6. mesecih po popolnem cepljenju, oz. drugi dozi cepiva (Pfizer ali Moderna). Če ste cepljeni s cepivom Johnson ali AstraZeneca pa se s 3. osvežitvenim odmerkom lahko cepite že po 2. mesecih. Pomembno je, da na cepljenje pridete zdravi. 
V sredinem terminu bomo cepili tudi proti gripi," sporočajo.

V soboto bodo izvedli "cepilni maraton"

Sporočajo tudi, da bodo zaradi povečanega interesa občank in občanov za cepljenje proti Covid-19 brez naročanja izvedli "cepilni maraton", v soboto, 20. novembra, od 08.00 - 13.00 ure.

"Tako se lahko vsi, ki se želite cepiti, oglasite v Zdravstvenem domu Ljutomer med 08.00 in 13.00 uro, kjer opravite cepljenje. Pomembno je samo, da ste zdravi in imate s seboj zdravstveno kartico, ali veljavno evropsko zdravstveno kartico in osebni dokument," še sporočajo.Več v Gospodarstvo