Občan lažno prijavil, da ga sosed napada in mu grozi

Ugotovljeno je bilo, da gre za lažno naznanitev kršitve javnega reda in miru, zato so prijavitelju izdali plačilni nalog. Šestim voznikom so policisti tudi odvzeli vozniško dovoljenja zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. november 2021 ob 10:28
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 19. novembra, ob 8.45 so bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt. Patrulja je na kraju opravila ogled kraja kaznivega dejanja Velike tatvine. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 16.43 je patrulja na območju Svetega Tomaža kontrolirala voznika osebnega vozila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 18:10 so policisti v Mali vasi pri Svetem Tomažu vozniku osebnega avtomobila odvzela vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 22.58 je bila patrulja napotena na prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na območju Savcev. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika s svojim vozilom trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja. Pri pregledu širše okolice, je bilo vozilo povzročitelja izsledeno. Ko bo izsleden tudi voznik bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

V soboto, 20. novembra, ob 12.17 je patrulja na lokalni cesti v naselju Vinski vrh kontrolirala voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 13.50 uri so na območju Ormoža obravnavali dogodek izven javne prometne površine. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pri razkladanju tovornega vozila prišlo do poškodbe priklopnega vozila, nastala je materialna škoda, telesnih poškodb ni bilo, dogodek bodo zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 17.56 je patrulja na lokalni cesti v naselju Rucmanci kontrolirala voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 21.33 je patrulja na regionalni cesti v naselju Savci kontrolirala voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 23.05 je patrulja na lokalni cesti v naselju Bratonečice kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Alkotest je pokazal 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 21. novembra, ob 12.58 je patrulja na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Alkotest je pokazal 0,51 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 19.45 so posredovali na klic občana, kateri je prijavil, da ga sosed napada in mu grozi. Ugotovljeno je bilo, da gre za lažno naznanitev kršitve javnega reda in miru, zato so prijavitelju izdali plačilni nalog.

Ob 05.55 so na območju Središča ob Dravi prijeli državljana Gambije, kateri je pred tem ilegalno prestopil državno mejo.