Minister za zdravje Janez Poklukar obiskal Zdravstveni dom Ljutomer

Direktorji zdravstvenih domov iz regije, njihovi pomočniki in strokovna vodja ZD Ljutomer, so ministra seznanili s trenutnimi epidemiološkimi razmerami in mu predstavili trenutno delo in aktivnosti, ki potekajo v zdravstvenih domovih.

Prlekija-on.net, sreda, 24. november 2021 ob 15:22
Janez Poklukar v ZD Ljutomer

Janez Poklukar v ZD Ljutomer

V torek, 23. novembra, v okviru vladnega obiska Pomurske regije, je minister za zdravje Janez Poklukar obiskal tudi Zdravstveni dom Ljutomer. Uvodoma si je minister ogledal novo stavbo nujne medicinske pomoči, nad katero je bil zelo navdušen. Nadalje je obiskal cepilni center ter se na kratko srečal še z zdravniki in zobozdravniki zdravstvenega doma s katerimi je izmenjal nekaj odprtih vprašanj strokovne narave. V drugem delu obiska pa se je nato na delovnem sestanku sestal še z vodstvi vseh Zdravstvenih domov iz Pomurske regije.

Tako so bili na sestanku prisotni vsi direktorji zdravstvenih domov iz regije, njihovi pomočniki in strokovna vodja ZD Ljutomer, ki so ministra seznanili s trenutnimi epidemiološkimi razmerami in mu predstavili trenutno delo in aktivnosti, ki potekajo v zdravstvenih domovih. Skupaj so se dotaknili tudi vprašanja, kaj še lahko vsi skupaj naredimo za uspešen boj proti epidemiji. Minister je med drugim izpostavil, da bo za uspešen boj pri spopadanju z virusom Covid-19, ter za normalizacijo razmer v zdravstvu, nujno dvigniti še precepljenost v starostni skupini 50+.

Direktorji so ministra seznanili še s kadrovsko problematiko v zdravstvenih domovih, dotaknili so se tudi plačnega sistema, ki je trenutno aktualen. Vesel je bil tudi dejstva, da so ZD-ji, kljub lastni kadrovski podhranjenosti, pristopili na pomoč še Splošni bolnišnici Murska Sobota.
Več v Gospodarstvo