Ta konec tedna kaže na možnost prvih snežink do nižin

Meja sneženja se v petek lahko ob močnejših padavinah na severu spusti do nižin. V soboto pa bo meja sneženja med 300 in 700 m nad morjem.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. november 2021 ob 17:36
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v zahodnih krajih od juga začelo deževati, proti večeru bo občasno deževalo tudi ponekod v osrednji in južni Sloveniji. Zvečer in ponoči se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo. V severni Sloveniji se bo meja sneženja ponekod spustila do višje ležečih dolin. Jutranje temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem od 5 do 10 °C.

V petek bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele. Meja sneženja se lahko ob močnejših padavinah na severu spusti do nižin. Popoldanske temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 12 °C.

V noči na soboto se bodo padavine prehodno spet razširile proti vzhodu. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Meja sneženja bo sprva med 300 in 700 m nad morjem, popoldne se bo pričela dvigovati. Na Primorskem in deloma na Notranjskem pihal južni veter. Tudi v nedeljo bodo še občasne padavine, deloma plohe. Oblačnost se bo občasno trgala.

Prvi sneg po nižinah je po navadi ob koncu novembra ali v začetku decembra

Kdaj lahko pričakujemo prvi sneg?


Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacijaVeč v Narava