Odprli razstavo Videz tipnega v Galeriji A. Trstenjaka Ljutomer

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira v letošnjem letu 8. državno tematsko razstavo z naslovom VIDEZ TIPNEGA. Pomurskim likovnikom je bila tako ponujena Izbrana tema kot izziv, ki naj razširi likovno in miselno obzorje ustvarjalcev.

Prlekija-on.net, četrtek, 2. december 2021 ob 10:26
Odprtje razstave Videz tipnega

Odprtje razstave Videz tipnega

V ljutomerski Galeriji A. Trstenjaka je bila v sredo, 1. decembra otvoritev regijske razstave Videz tipnega, na kateri sta bila tudi, državni selektor Robert Lozar in producentka za likovno dejavnost pri JSKD-ju Monika Ivančič Fajfar. Pomurski likovniki so samostojno raziskovali problematike, povabljeni so bili k udeležbi na razpisana tematska predavanja in delavnice. Nudena jim je bila tudi strokovna podpora. Cilj projekta je spodbujanje, predstavitev in promocija kakovostne ljubiteljske likovne ustvarjalnosti. Po celotni Sloveniji je 10 regijskih razstav. Izbrana dela bodo razstavljena na državni tematski razstavi, ki bo 30. junija 2022 v Murski Soboti.

Območna izpostava JSKD Ljutomer je v sodelovanju s Splošno knjižnico Ljutomer pripravila otvoritev, 1. decembra 2021. Regijska selektorica, Simona Menoni Muršič je za državno selekcijo izbrala dela Nade Stajnko, Metke Tropenauer, Tamare Špitaler Škorič, Danile Krpič in Dane Štrucelj. Na razstavi sodelujejo tudi: Vidka Borko, Aleksandra Fekonja, Marjana Kmet, Barbara Lenarčič, Ivanka Marko, Anica Rudolf, Angela Svenšek, Bine Šmon, Milena Toth, Lojze Veberič in Marjeta Wolf.

Dogodek je povezovala vodja izpostave JSKD Ljutomer Mira Rebernik Žižek, za glasbeno popestritev dogodka je poskrbel Samo Budna, v imenu Splošne knjižnice Ljutomer pa je prisotne pozdravila Jasna Branka Staman.

Vse vas, spoštovani ljubitelji likovne umetnosti vabimo k ogledu in »želimo, da vas razstavljena dela spodbudijo k lepemu in dobremu, da bi s skupnimi močmi zmogli prispevati k zavedanju pomena kulture in se tudi s pomočjo umetnosti razvijati v strpnejše ljudi,« kot je poudarila v nagovoru Simona Menoni Muršič.

Zapis in foto OI JSKD Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje