Ljutomerčani zmagali in zadržali visoko peto mesto

Meteorplast ŠIC bar - Futsal klub Dobrepolje 6:2 (2:1)

Prlekija-on.net, sobota, 4. december 2021 ob 09:08
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V dvoboju 12. kroga 1. slovenske futsal lige je Meteorplast ŠIC bar v dvorani ŠIC Ljutomer gostil Futsal klub Dobrepolje. Ljutomerčani so dvoboj dobili s 6:2 (2:1) in zadržali visoko peto mesto (13 točk) na prvoligaški razpredelnici. V naslednjem krogu čaka prleško ekipo gostovanje v Kobaridu. Tekma proti Oplastu, ki je na šestem mestu (12 točk), bo v petek, 10. decembra 2021.

Blizu 60 gledalcev je videlo zanimivo tekmo s številnimi priložnostmi, predvsem domače ekipe. Trener Meteorplasta ŠIC bara Tomislav Novak je od začetka dvoboja zahteval od svojih varovancev, da so zaigrali agresivno in s pokrivanjem na nasprotnikovi polovici prisilili tekmeca na napake. V uvodnih minutah sreča ni bila na strani gostiteljev, saj je strela Mitje Gašpariča in Aljaža Ruisa zaustavil okvir vrat. Premoč so gostitelji kronali v 8. minuti, ko je lepo akcijo celotne ekipe zaključil Mitja Gašparič. Šest minut pozneje je na semaforju pisalo 2:0, med strelce pa se je vpisal Aljaž Goznik. Gostom je nekaj upanja v 16. minuti vlil Gal Škulj, ki je postavil izid polčasa (2:1).

S prvencem v ljutomerskem dresu je Niko Vajda v 22. minuti znova priboril dva zadetka naskoka, a le za kratek čas, saj se je dve minuti za tem žoga od Matica Goznika nesrečno odbila v lastno mrežo. Sledile so minute, ko sta si ekipi priigrali kar nekaj priložnosti, a sta bila vratarja, Andrej Fajfar pri domačih in Matej Babnik pri gostih, vedno na pravem mestu. Zmagovalec dvoboja je bil odločen, ko sta za veselje ljutomerske publike z zadetkoma poskrbela Aljaž Ruis (34. minuta) in Rok Šnofl (35). Gostje so poskušali v zadnjih minutah tudi s petim igralcem v polju, a si niso ustvarili nobene resnejše priložnosti. Končni izid dvoboja je s svojim desetim zadetkom v sezoni, ki ga uvršča na visoko tretje mesto liste strelcev, postavil Aljaž Goznik v 39. minuti.

»Dobro smo vstopili v tekmo in si pripravili ogromno priložnosti. Morali bi jih že v prvem polčasu več realizirati, da bi tekmo prej zapeljali v mirne vode. Goste smo sicer spustili na zadetek zaostanka, a smo na tekmo vseeno rutinirano pripeljali do konca,« je dejal Mitja Gašparič, trener Tomislav Novak pa je dodal: »Tekmo smo začeli po naših željah. Že v prvem polčasu smo imeli poleg dveh zadetkov še veliko priložnosti. Napaka, ki je posledica mladosti, je dovolila gostom, da so pred odhodom na odmor znižali zaostanek. V drugem polčasu so fantje odlično izpolnjevali naloge, ki smo si jih zadali. Še enkrat jim moram čestitati, saj so kljub svoji mladosti pokazali pravi karakter

Meteorplast ŠIC bar - Futsal klub Dobrepolje 6:2 (2:1)

Ostale podrobnosti s tekme Meteorplast ŠIC bar - Dobrepolje, ostala izida 12. kroga 1. SFL, lestvico... najdete na povezavi.

Mitja Gašparič:

Tomislav Novak:Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13