Na 21. turnirju v spomin na Janka Makoterja slavila ekipa Nova 6 iz Ljubljane

V dvorani ŠIC Ljutomer se je merilo 24 ekip iz cele Slovenije, sodelujoče ekipe pa so še enkrat več s svojo kvaliteto potrdile, da gre za največji in najkvalitetnejši enodnevni turnir v tem delu Evrope.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. december 2021 ob 10:09
Nova 6 Ljubljana

Nova 6 Ljubljana

Klub malega nogometa Meteorplast je organiziral 21. turnir v malem nogometu v spomin na Janka Makoterja, ustanovitelja in prvega predsednika kluba. V soboto, 4. decembra 2021, se je v dvorani ŠIC Ljutomer merilo 24 ekip iz cele Slovenije, sodelujoče ekipe pa so še enkrat več s svojo kvaliteto potrdile, da gre za največji in najkvalitetnejši enodnevni turnir v tem delu Evrope.

V predtekmovanju so se ekipe merile v osmih skupinah, pozno popoldan pa so se pričeli dvoboji na izpadanje. Povsem zasluženo, brez poraza na šestih odigranih tekmah, je prvo mesto osvojila ljubljanska ekipa Nova 6, ki je po zmagi v polfinalu s 5:0 proti ekipi Grad Trgo iz Svetega Tomaža v velikem finalu s 4:1 odpravila ekipo Bara pod cerkvico s Kapele. Slednja je v polfinalu prav tako s 5:0 premagala VG Invest iz Majšperka. Za končno tretje mesto sta poraženi ekipi iz polfinala izvajali kazenske strele. Z 2:0 je zmagal pripadla ekipi Grad Trgo.

Poleg bogatih denarnih nagrad so bili podeljeni pokali, tako za ekipe, kot tudi posameznike. Podeljevala sta jih predsednik kluba Saša Makoter in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Prvouvrščena ekipa je prejela tudi prehodni pokal, pokal za fair play pa je pripadel mladi ekipi Knjigovodskega servisa Šoštarič iz Ljutomera.

Posamične pokale so dobili Žan Janež (najboljši strelec, 7 zadetkov, Nova 6), Nikola Jandrić (najboljši igralec, Nova 6) in Boštjan Kupčič (najboljši vratar, Grad Trgo).



Več v Šport