V Vitomarcih so pripravili pravo praznično pravljico

V Vitomarcih je v soboto zagorelo na tisoče luči, ki so vidne tudi iz sosednjih občin.

Aleksandra Papež, ponedeljek, 6. december 2021 ob 17:38
Praznični Vitomarci

Praznični Vitomarci

V Občini sv. Andraž v Slovenskih goricah so občani in občanke ob podpori občine pripravili pravo praznično pravljico.

Praznično vzdušje je mogoče doživeti že s samo vožnjo skozi središče občine. Nad cesto skozi Vitomarce žari na tisoče lučk, ki se povežejo v svetlobni tunel na trasi kilometra in pol, domiselno so okrasili Etnološki muzej Hrgova hiška, okolico cerkve, k okrasitvi pa so pripomogli tudi stanujoči ob cesti, ki so z lastno dekoracijo svojih domov pripomogli k zares posebni celoti.

Člani vaškega odbora Drbetinci so v vinogradu pod cerkvijo sv. Andreja pripravili srce iz luči ter napis Vitomarci. V povabilu na prižig lučk pa so povabili kar v Vitomarce - srce Slovenije.

Okraševanje so načrtovali vse leto, nameščali pa so ga štirinajst dni. Akciji so se pridružili tudi občani ob trasi in čudovito okrasili svoje domove, tako da je spontano nastala prava pravljična vasica, ki je v teh časih še bolj povezala vaščane.

Praznično okrasitev je lepo dopolnilo miklavževanje, ki ga je domači g. župnik skladno z ukrepi pripravil v domači cerkvi v nedeljo, 5. decembra.

Člani KUD Vitomarci pa vabijo k poslušanju prazničnih zgodb vse otroke v družbi staršev na svoji Facebook strani, vsak dan ob 18. uri.

»Tudi Božiček je napovedal svoj obisk pri nas, spremljajte nas.« nam je namignila županja, Darja Vudler Berlak.

Foto: arhiv občine




Več v Družabno