Tudi letos bo praznični december v Ljutomeru okrnjen

Novost pa je, da bodo na trgu postavili manjša božična drevesa, na katera bodo svoje okraske lahko namestili otroci iz vrtcev in šol v naši občini. Ta drevesa pa bodo nato zasadili v okolici teh vrtcev in šol. Drsališča letos ne bo, silvestrovanje na prostem in ognjemet pa bosta odvisna od nadaljnjih ukrepov vlade.

Prlekija-on.net, torek, 7. december 2021 ob 18:04
Trg lansko leto, letos bodo lučke prižgali to soboto

Trg lansko leto, letos bodo lučke prižgali to soboto

Glede na trenutno situacijo v naši državi zaradi vseh omejitev, smo na Občino Ljutomer povprašali, kako je letos s praznično ponudbo v občini. Odgovorili so nam, da "zaradi ukrepov, ki jih je sprejela Vlada RS za zajezitev širjenja okužb, tudi v letošnjem decembru v občini Ljutomer ne bomo mogli izvesti vseh prireditev in dogodkov, ki smo jih želeli organizirati v želji, da našim občanom in številnim turistom, ki obiščejo našo občino, pričaramo predpraznično vzdušje. Tako bodo med drugim odpadli tudi božični sejmi, na katerih so v preteklih letih svoje izdelke prodajali otroci iz vrtcev, šol in člani društev ter tudi številni lokalni ponudniki."

Vstop v predpraznične dni bodo naznanili z uradnim prižigom lučk na božičnem drevesu, ki krasi Glavni trg v Ljutomeru, v soboto, 11. decembra 2021, ob 17. uri. "Novost letošnjega leta je, da bomo v tem tednu na osrednjem trgu v našem mestu postavili manjša božična drevesa, na katera bodo svoje okraske lahko namestili otroci iz vrtcev in šol v naši občini. Ta drevesa bodo v začetku prihodnjega leta posajena v okolici teh vrtcev in šol. Praznične luči, ki so bile nameščene v obsegu kot v preteklih letih, bodo mesto Ljutomer osvetljevale do 6. januarja 2022," so nam pojasnili.

Smreka na Glavnem trgu

V Ljutomeru postavili praznično smreko


Drsališča tudi letos ne bo

Zanimalo nas je tudi glede drsališča, ki je zadnja leta bilo med prazničnim decembrom postavljeno na trgu. "Tudi v letošnjem letu smo želeli na Glavnem trgu v Ljutomeru postaviti drsališče, ki je v preteklosti privabljajo številne ljudi željne rekreacije in zabave, a smo zaradi ukrepov sprejeli odločitev, da v decembru drsališča ne bomo postavili, bomo pa, v kolikor bodo to razmere dopuščale, le-to postavili v času zimskih počitnic," so nam odgovorili glede tega.

Kot še pojasnjujejo, bodo v naslednjih dneh spremljali nadaljnja navodila in sprejete odloke Vlade RS ter nato sprejeli odločitev, če bodo organizirali silvestrovanje na prostem in ognjemet.



Več v Družabno