rEUral EUROPE v Mladinskem centru Prlekije

Realizacija projekta bo sestavljena iz treh delov in sicer: Solidarnostnega dogodka, Stojnice s predstavitvijo evropskega parlamenta in s srečanjem s slovenskimi EU poslanci.

Prlekija-on.net, petek, 10. december 2021 ob 18:26
rEUral EUROPE v MCP

rEUral EUROPE v MCP

Nedavno je bil realiziran prvi od treh dogodkov v okviru projekta rEUral EUROPE, ki ga omogoča evropski parlament, na nacionalni ravni usklajuje Mreža slovenskih mladinskih centrov MaMa ter na lokalno-regijskem območju izvaja Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center nevladnih organizacij, socialno podjetje s svojim centralnim sedežem in organizacijsko-prireditvenimi prostori na Spodnjem Kamenščaku 23. Realizacija projekta bo sestavljena iz treh delov in sicer: Solidarnostnega dogodka, Stojnice s predstavitvijo evropskega parlamenta in s srečanjem s slovenskimi EU poslanci.

Solidarnostni dogodek je potekal 3. decembra na sedežu organizacije v okviru katerega so se prisotni odločno zavzeli, da se v Sloveniji prepreči nadaljno širjenje revščine in da se vzpostavijo mehanizmi, ki bodo učinkovito v čim krajšem roku revščino v naši Republiki Sloveniji kot tudi širom Evrope in sveta izkoreninili. Odpira pa se tako tudi stalno dostopna točka dvigovanja brezplačnih prehrambenih artiklov, ki so na razpolago vsem potrebnim vsak delovni dan od 7. ure dalje.

Potecialne predhodne informacije so dosegljive na telefonski številki 02 58 48 033 ali po e-mailu mcp@siol.net, lahko pa se tudi osebno oglasite in dvignete blago. Realizacijo omogočajo družbeno odgovorna trgvska podjetja vključno z Mladinskim svetom Ljutomer in Mladinskim centrom Prlekije.

Dne 15. decembra bo na istem območju izvedena stojnica s predstavitvijo delovanja EU parlamenta, dne 20. decembra s pričetkom ob 10. uri pa bo srečanje preko zoom povezave z EU poslanci iz Slovenije in zainteresirano javnostjo vključno z mladimi iz Prlekije oziroma pomursko-podravske regije. Za posredovanje digitalne povezave pišite na mcp@siol.net ali na miha.selic45@gmail. com. Vse tri projekte vodi profesionalni mladinski delavec, koordinator Miha Selič, ki je zaposlen v Mladinskem centru Prlekije ob sodelovanju z ZRSZ in Občino Ljutomer.

foto, tekst: Tamara Brumen



Več v Kultura in izobraževanje