Lions klub Ljutomer uspešno zaključil mednarodni likovni natečaj Plakat miru 21-22

Zahvala gre vsem OŠ v UE Ljutomer in OŠ Sveti Tomaž.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. december 2021 ob 18:41
1. Stella Nerat - OŠ Križevci pri Ljutomeru

1. Stella Nerat - OŠ Križevci pri Ljutomeru

Likovni natečaj pod imenom Plakat miru (eng. Peace poster contest) je mednarodni natečaj v organizaciji Lions Clubs International, na katerem lahko sodelujejo otroci v starostni skupini od enajstega do vključno trinajstega leta. Svoja razmišljanja otroci s pomočjo mentorjev z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, likovna dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju Lions klubov, nato na nivoju distriktov držav in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Zadnja leta zelo uspešno sodelujejo tudi OŠ iz našega okolja, kar gotovo gre zahvala likovnim pedagogom, ki v poplavi likovnih razpisov prav v našem prepoznajo izjemno sporočilnost za vse ljudi sveta. Namen natečaja je spodbuditi otroke k razmišljanju o življenju, miru na svetu, prihodnosti, svetu, v katerem želijo živeti, o ljubezni in medsebojnem razumevanju.

Letošnji 34. natečaj je nosil naslov: We are all connected" - Vsi smo povezani. Veseli in ponosni smo, da smo na razpis prejeli kar 58 likovnih del, ki nam sporočajo, da mir ni samoumevna vrednota, ampak se moramo vsi potruditi in truditi, da ga ohranimo danes in za jutri. Koordinatorica Plakata miru pri Lions klubu Ljutomer je Breda Žunič, ki z vso skrbnostjo in zavzetostjo vodi ta projekt in povezuje šole in mentorje.

Sodelujoče šole:

OŠ MALA NEDELJA

  • 8 risbic, zmagovalna risba šole TINA FEUŠ

OŠ JANKA RIBIČA CEZANJEVCI

  • 8 risbic, zmagovalna risba šole LAURA KUKOVEC

OŠ JANEZA KUHARJA RAZKRIŽJE

  • 5 risbic, zmagovalna risba šole LANA MURŠIČ

POŠ CVETKA GOLARJA LJUTOMER

  • 5 risbic, zmagovalna risba šole MATJAŽ MAKOTER

OŠ KRIŽEVCI PRI LJUTOMERU

  • 7 risbic, zmagovalna risba šole STELLA NERAT

OŠ IVANA CANKARJA LJUTOMER

  • 7 risbic, zmagovalna risba šole NIK PIHLAR

OŠ SVETI TOMAŽ

  • 3 risbice, zmagovalna risba šole LARISA KOSI

OŠ VERŽEJ

  • 8 risbic, zmagovalna risba šole ALJA ERJAVEC

OŠ STROČJA VAS

  • 7 risbic, zmagovalna risba šole KAJA MEZNARIČ

NAJBOLJŠE TRI, ki so se uvrstile na državni nivo:

1. OŠ KRIŽEVCI, STELLA NERAT

2. OŠ RAZKRIŽJE, LANA MURŠIČ

3. POŠ CVETKO GOLAR: MATJAŽ MAKOTER

Zadnje leto, ko premagujemo nove izzive, ki nam jih je prinesla aktualna globalna pandemija, moramo ohraniti stvari, ki nas ohranjajo povezane med seboj in z različnimi skupnostmi po vsem svetu. To je tudi glavno sporočilo, ki so ga skozi svoje likovne umetnine izrazili osnovnošolci naše UE in OŠ Sveti Tomaž.

Risbe krasijo izložbena okna poslovne stavbe Rajh, Ulica Jureša Cirila Ljutomer, nasproti slaščičarne Flo Cukeraj in steklene površine v Zdravstvenem domu Ljutomer, Cesta I. slovenskega tabora, Ljutomer.

Spodaj si lahko ogledate virtualno galerijo zmagovalnih in ostalih izbranih risb.