Pri družini Jurič v Žihlavi sveti na tisoče lučk

V teh časih želijo otrokom in nasploh ljudem spet pričarati božično - praznično vzdušje. Vstopnine za ogled ni in so dobrodošli vsi, za otroke pa imajo ob prihodu tudi manjša presenečenja.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. december 2021 ob 11:55
Praznična okrasitev pri družini Jurič, foto: Dušan Koren

Praznična okrasitev pri družini Jurič, foto: Dušan Koren

Na lokaciji Žihlava 12, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici živi družina Jurič, ki že vrsto let med prazniki skrbi za okrasitev hiše in okolice, okrasitev pa je vidna daleč naokoli. Kot nam je povedala Ines Jurič, se je prva v njihovi družini s tem pričela ukvarjati njena mama Marija, ki ima veselje in strast do tega že 15 let. Nato je s tem navdušila še ostale družinske člane, moža Mirana ter hčerki Ines in Sanjo z družinama.

"In ker se je iz leta v leto nabralo vedno več lučk, smo danes pri tako bogati okrasitvi kot jo lahko vidite ob vožnji mimo ali pa ob prihodu k nam. Novost je, da imamo velike jaslice s figurami v velikosti enega metra in ostale postavitve, ki se jih da ogledati najlepše od blizu. In ker je trenutna situacija takšna kot je, smo se letos odločili odpreti z možnostjo ogleda, saj želimo otrokom in nasploh ljudem spet pričarati božično - praznično vzdušje. Za otroke imamo ob prihodu tudi manjša presenečenja, saj je naš moto »naj vsaj za trenutek spet zasijejo iskrice v otroških očeh«. In naj ljudje vsaj za trenutek pozabijo vse skrbi okoli njih," nam je povedala Ines.

Njihova vrata so odprta vsak vikend od 17.00 do 21.00, od 20.12.2021 pa do 2.1.2022 pa bo odprto vsak dan od 17.00 do 22.00. Nato bo možen ogled še zadnji vikend od 7.1. do 9.1. od 17.00 do 21.00. Vstopnine za ogled ni in so dobrodošli vsi. Prav tako za ogled PCT ni potreben.

Kot še nam je povedala Ines, bodo naslednje leto okrasitev še nadgradili in še bolj popestrili. "Pustite se presenetiti. Pa lepe in mirne praznike vsem ljudem tega sveta," še nam je povedala.



Več v Družabno