Nič skrbet, tudi letos jim je uspelo Božičnico naret!

V praznično obarvanem videu so spregovorili o čarobnosti praznične dobrodelnosti - peki piškotov v družinskem krogu, izdelavi voščilnic in odnosu do sočloveka.

Aleksandra Papež, petek, 31. december 2021 ob 11:31
Božičnica

Božičnica

»Nič skrbet! Tudi letos nam je uspelo Božičnico naret! Tudi tokrat bo potekala na daljavo, a prinesla v vaše domove toplino pravo.« so zapisali mladi iz Voličine, ki so tudi letos pripravili praznično video vsebino.

»Naša božičnica je letos dolga kar pol ure, na Facebook-u pa smo jo delili na božični večer.« je povedala Karin Petko, ki je tudi letos s prijatelji iz župnije Sv. Ruperta pripravila t.i. Božičnico. V praznično obarvanem videu so spregovorili o čarobnosti praznične dobrodelnosti - peki piškotov v družinskem krogu, izdelavi voščilnic in odnosu do sočloveka. Ob tem so zapeli, zaigrali ter dodali še nagovor domačega g. župnika Jožeta Muršca.

Praznično obarvani video si lahko ogledate zgoraj.

Sodelovale so družine in posamezniki iz Voličine, družini Preložnik-Šteflič in Rojko ter posamezniki Saška Kurnik, Avrelija Sužnik, Jan Čuček, Zala Druzovič z babico Marijo Kurnik in Ava Čuček. Sodelovala so tudi dekleta, ki letos že drugo leto zapored vodijo projekt Naj bo letošnjo zimo vsem toplo - Špela Peserl, Larisa Kokol, Nikita Adamič, Urška Drofenik, Eva Ivankov in Barbara Adam.

Besedilo za video je pripravila prej omenjena Karin Petko, tudi sicer aktivna kulturnica. Glasbeno spremljavo sta prispevala Dominik Petko in Bernarda Šnofl, peli so člani CPZ Sv. Rupert. Posnetek je zmontiral Žiga Strmšek.

»To je že deveta božičnica zapovrstjo in druga na daljavo, ki smo jo pripravili, dodali pa smo ji še pesem We wish You a Merry Christmas v ameriškem znakovnem jeziku, kar smo letos pripravili prvič, da bi dosegli tudi tiste, ki nas morda ne morejo slišati. Vse dobro želimo in k ogledu naše božičnice vabimo!«



Več v Kultura in izobraževanje