Opozorilo: Veter pri nas lahko preseže hitrost 70 km/h

V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek bo jugozahodni veter predvsem ponekod na Štajerskem in v Prekmurju v sunkih lahko presegel hitrost 70 km/h.

Prlekija-on.net, nedelja, 6. februar 2022 ob 15:16
Pihal bo močan veter

Pihal bo močan veter

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v nedeljo popoldne zmerno do pretežno oblačno. Krepil se bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 °C. Zvečer in ponoči se bodo padavine pojavljale predvsem v zahodni polovici države, drugod bo še suho. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -1 do 6, ob morju okoli 8 °C.

V ponedeljek bo sprva oblačno, zjutraj in dopoldne bo prehodno rahlo deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 900 m. Čez dan se bo od severozahoda razjasnilo. Pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na severozahodu okoli 4 °C.

Oranžni alarm
Razglašen je oranžni alarm, vir: Arso

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bo v nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek jugozahodni veter predvsem ponekod na Štajerskem in v Prekmurju v sunkih lahko presegel hitrost 70 km/h.

V ponedeljek čez dan bo severni do severozahodni veter predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji v sunkih presegel hitrost 70 km/h. V torek in sredo bo pretežno jasno.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava