Klapa Rišpet v Ljutomeru zapela zaljubljencem

V ŠIC Ljutomer je po dveh letih ponovno potekal Valentinov koncert.

Sara Vinkovič, nedelja, 13. februar 2022 ob 13:14
Klapa Rišpet v Ljutomeru

Klapa Rišpet v Ljutomeru

V soboto, 12. februarja, je v ŠIC Ljutomer po dveh letih ponovno potekal Valentinov koncert, ki so ga organizatorji prej uspešno izpeljali 10 let zapored. Tokrat je zaradi znanih razlogov bil obisk omejen, zaljubljenim pa je zapela dalmatinska Klapa Rišpet.

Klapo Rišpet je ustanovil priznani Splitski skladatelj Pero Kozomara v oktobru 2011, ki je širši javnosti poznan po skladbah: Ne more mi bit, Bura, Zora bila, Još ne mogu pristat volit, Dugo nije pala kiša, Nasukan, Kiša, Mala tica. Sodeluje z najuspešnejšimi hrvaškimi klapami, kot so Maslina, Cambi, Iskon, Kampanel, Sv.Juraj...

Klapa, ki je lansko leto praznovala 10. obletnico svojega obstoja, je v teh letih posnela tri albume pod nazivom Kad je pošla ća, Reći ćeš mi fala in Šta mi ljube oćeš kazat. V Ljutomeru so predstavili tudi svojo novo balado Fermaj me.

Nagrajenci številnih nagrad se najraje pohvalijo z GRAND PRIX Splitskega festivala leta 2013 z pesmijo Ćaća ter s hitom klapske pesmi iz leta 2017 Reći ćeš mi fala.

Klapa sodeluje s priznanimi glasbenimi izvajalci kot so Mišo Kovač (Sunce mi od tebe dolazi), Jelena Rozga (Prsti zapleteni), Doris Dragović (Jedina jubav mog života)...



Več v Družabno