Dvema voznikoma zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo

V Lahoncih je vozniku kombiniranega vozila alkotest pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku, v Ivanjkovcih pa vozniku osebnega vozila 0,35 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. februar 2022 ob 17:14
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 11. februarja, ob 16.18 so bili obveščeni o tatvini treking kolesa v Ormožu. Evidentirano je bilo KD Tatvine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno ODT. Kolo je srebrne barve, znamke TREK, na 21 prestav in je staro približno 10 let.

Ob 16.25 je občanka na PP prinesla najden veljaven slovenski potni list, kateri je bil ob 17.25 vrnjen imetnici.

Ob 20.50 so na lokalni cesti v Lahoncih kontrolirali voznika kombiniranega vozila, po preizkusu je alkotest pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

V nedeljo, 13. februarja, ob 5.15 so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 17.53 so na lokalni cesti v Ivanjkovcih kontrolirali voznika osebnega vozila, po preizkusu je alkotest pokazal 0,35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika