Spomladi bo igrišče dobilo končno podobo

Kar nekaj časa so s športniki in širšo javnostjo premlevali ali naj igrišče oblečejo v umetno maso ali ga ponovno asfaltirajo, na koncu so se odločili za asfalt.

Prlekija-on.net, sreda, 16. februar 2022 ob 08:43
Igrišče Vitomarci

Igrišče Vitomarci

V preteklih dveh letih so v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah v okviru projekta Športni park Vitomarci že postavili novo zaščitno ograjo za igrišče, tribune za obiskovalce, nove nogometne gole, klopi za rezervne igralce, kontejner za garderobe in omare za shranjevanje športnih pripomočkov ter košarkarske koše za ulično košarko. Ob osnovni šoli so pridobili še rusko kegljišče, street workout opremo ter nova igrala za najmlajše. Igrišče je v lanskem letu dobilo tudi nove reflektorje. Izvedenih je bilo več dogodkov, med njimi tekmovanje v ulični košarki, predstavitveni treningi street workout opreme in 10 vadb "Šole zdrave drže" in nogometni turnirji.

V letošnjem letu bo igrišče dobilo končno podobo z razširitvijo, rekonstrukcijo in preplastitev nogometnega igrišča, ob katerem bo tudi dvojna proga za tek in skok v daljino.

Odločili so se za asfalt

Kar nekaj časa so s športniki in širšo javnostjo premlevali ali naj igrišče oblečejo v umetno maso ali ga ponovno asfaltirajo, na koncu so se odločili za asfalt.

"Gre namreč za edino igrišče v občini, ki je namenjeno širšemu krogu prebivalcev, od športnikov, za namene šolskih otrok, vrtca in rekreativcev. Na igrišču se prirejajo tudi kulturni dogodki, koncerti, kino na prostem in podobno. Z umetno maso odpade vsakršna vožnja s kolesi, skiroji, rolerji, postavitev stolov ipd., vemo pa, da veliko otrok uporablja igrišče prav v ta namen in tudi učenje za kolesarske izpite poteka prav na tem igrišču. Tudi nogometaši so mnenja, da je asfalt v našem primeru boljši, saj se da tudi v slabšem vremenu igrati na igrišču, medtem, ko na umetni masi že ob najmanjši rosi zelo drsi in je nemogoče igrati. Življenjska doba asfaltiranega igrišča je bistveno daljša. Vsi deležniki smo tako izjemno zadovoljni, da bomo s to investicijo uspeli dokončati Športni park v upanju, da ga bodo vse generacije s pridom uporabljale, kot do sedaj. Že v poletnih mesecih pa si lahko tukaj obetamo marsikateri športni in kulturni dogodek," so ob tem sporočili iz Občinw Sveti Andraž v Slovenskih goricah.



Več v Gospodarstvo