Križišče za Jeruzalem že dobiva novo podobo

Dela so se na tem odseku pričela novembra lani, trenutno pa so vidni že prometni otoki in dodatni pasovi. Promet tam poteka izmenično enosmerno in je urejan s semaforji.

Prlekija-on.net, nedelja, 20. februar 2022 ob 17:21
Gradnja priključka Jeruzalem

Gradnja priključka Jeruzalem

Poročali smo že o ureditvi območja križišča DC R1-230, odsek 1310 Ljutomer - Pavlovci, od km 1,460 do km 1,960 v dolžini 500 m - Radomerje. Gre za križišče, priključek Jeruzalem, kjer cesta zavije proti Železnim Dverim in naprej proti Jeruzalemu. Dela so se na tem odseku pričela novembra lani, trenutno pa so vidni že prometni otoki in dodatni pasovi. Promet tam poteka izmenično enosmerno in je urejan s semaforji.

Po pojasnilih Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) naj bi dela bila zaključena predvidoma v mesecu aprilu 2022.

Uredilo se bo križišče za Jeruzalem

Priključek Jeruzalem: uredilo se bo 4-krako križišče s pasovi za levo zavijanje in prometnimi otoki za umirjanje prometa


Kot so nam oktobra še pojasnili na DRSI je sicer v sklopu projekta predvidena prestavitev priključka LC 302161 (priključek Jeruzalem) in ureditev 4-krakega križišča s pasovi za levo zavijanje na državni cesti. Za umirjanje prometa se bodo uredili prometni otoki ter prometni otoki v obliki kaplje na priključkih lokalnih cest za kanaliziranje prometnih tokov na priključkih, kar je trenutno že vidno. Preko državne ceste bo v območju križišča urejen dvosmeren prehod za kolesarje z navezavo na vozišče lokalne ceste. Na severnem delu je predvidena navezava kolesarskih površin na obstoječe površine za kolesarje. Prav tako bo v sklopu ureditve izvedena preplastitev vozišča, urejena cestna razsvetljava, odvodnjavanje ter prometna signalizacija in oprema.

Pogodba v vrednosti 547.285,33 evrov za ureditev tega dela je bila podpisana z izvajalcem Pomgrad d.d., ki je oddal najugodnejšo ponudbo.

Spodaj je nekaj fotografij gradnje od sredine januarja do danes.

Urejanje priključka Jeruzalem

Pričela so se dela za ureditev priključka Jeruzalem




Več v Gospodarstvo