Odkrili ukradeno vozilo

Ukradeno vozilo je vozil 65-letni državljan Srbije, za katerega je v nadaljnjem postopku bilo ugotovljeno, da je predhodno že bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja in je z namenom zakritja svoje kriminalne preteklosti zamenjal osebne podatke.

Prlekija-on.net, torek, 22. februar 2022 ob 14:20
Ukradeno vozilo

Ukradeno vozilo

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v ponedeljek okrog 23.30 ure na avtocesti A5, na počivališču v Murski Soboti kontrolirali osebni avtomobil znamke Fiat, tip 500, srbskih registrskih številk. Pri kontroli vozila in listin je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo odtujeno 19. februarja 2022 v Italiji in je zanj razpisan ukrep v schengenskem informacijskem sistemu. Vozilo je bilo zaseženo in bo po končanem postopku vrnjeno lastniku.

Ukradeno vozilo je vozil 65-letni državljan Srbije, za katerega je v nadaljnjem postopku bilo ugotovljeno, da je predhodno že bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja in je z namenom zakritja svoje kriminalne preteklosti zamenjal osebne podatke. Zoper osebo je bilo odrejeno pridržanje in bo skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanje po 217. členu KZ-1.



Več v Črna kronika