Ormožani ob pomoči kurentov premagali Ribničane

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so na obračunu proti Riku Ribnici prikazali eno najboljših predstav v tej sezoni Lige NLB in na kolena položili tretjeuvrščeno ekipo.

Prlekija-on.net, nedelja, 27. februar 2022 ob 10:05
RK Jeruzalem Ormož - RD Riko Ribnica

RK Jeruzalem Ormož - RD Riko Ribnica

V soboto, 26. februarja, se je zaključil 16. krog Lige NLB. Zmage so se ob pomoči kurentov veselili tudi Ormožani, ki so nekoliko presenetljivo, a zasluženo premagali Ribnico (25:19), ki se na lestvici Lige NLB nahajajo na visokem tretjem mestu.

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so na obračunu proti Riku Ribnici prikazali eno najboljših predstav v tej sezoni Lige NLB in na kolena položili tretjeuvrščeno ekipo. Gostitelji so Ribničanom v hrbet gledali le do 14. minute, v nadaljevanju pa bili vseskozi v vodstvu. Na veliki odmor so se podali s štirimi goli prednosti (14:10), ki so jo ohranili vse do konca dvoboja. Gostje so jih nazadnje resneje ogrozili v 51. minuti, ko so bili od izenačenja oddaljeni dva gola (18:20). Prelomni trenutki srečanja so minili v znamenju izbrancev Saše Prapotnika, ki so dosegli šele peto zmago v tej sezoni.

Med gostitelji je bil strelsko najbolj učinkovit Nik Ćirović z osmimi goli, vratar Alen Skledar pa je zbral 12 obramb. Enako statistiko sta zabeležila Uroš Miličevič in vratar Sando Meštrić na strani Ribničanov.

Ekipa Jeruzalema Ormoža bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju.

David Bogadi, rokometaš Jeruzalema Ormoža: "Ob pravem pristopu in z odličnim vzdušjem, za katerega se lahko zahvalimo našim navijačem in kurentom, smo na kolena položili favorite iz Ribnice. Pokazali smo povsem drug obraz kot na tekmah v Škofji Loki in Ljubljani. Upam, da smo se vsaj malo oddolžili navijačem za dve slabi predstavi. Čaka nas gostovanje v Celju, ki bo služilo kot pripravo na tekmo sezone, ko na Hardek prihaja Ljubljana. Takrat bomo morali potrditi vlogo favoritov in si z zmago zagotoviti obstanek v Ligi NLB."

Uroš Miličevič, rokometaš Rika Ribnice: "Vedeli smo, kam prihajamo ter da je Hardek vroč teren, pa čeprav smo pred tekmo veljali za favorita. Dosegli smo le 19 zadetkov in zmaga je ostala doma. Na prihodnjih tekmah bo igro potrebno popraviti in začeti novo serijo zmag ter se do konca Lige NLB boriti za tretje mesto."

RK Jeruzalem Ormož - RD Riko Ribnica 25:19 (14:10)
Ćirović 8 (2), Pungartnik 4; Miličevič 8 (1), Pucelj 5 (2).

Igralec tekme: Alen Skledar (RK Jeruzalem Ormož)

Foto: Špela Jambriško

Danes smo na Hardeku videli vrhunski predstavi dveh vratarjev. Pri domačih šele 20 - letni Alen SKLEDAR in pri gostih 25 - letni Sandro MEŠTRIĆ. Korošec v dresu Jeruzalema je zbral 15, Hrvat v dresu Riko Ribnice pa 16 obramb. VRHUNSKO! Vrhunsko je bilo tudi vzdušje na sami tekmi. Lepo poln Hardek, ki je na nogah pospremil slavje Jeruzalemčkov.

Objavil/a RK Jeruzalem Ormož dne Sobota, 26. februar 2022


Več v Šport