Nad nami povečan hrup vojaških letal

Eno takšnih letal je tudi v četrtek preletelo naše kraje, kar lahko spremljamo na spletni strani flightradar24.com.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. marec 2022 ob 21:04
Letalo (simbolična fotografija)

Letalo (simbolična fotografija)

V zadnjih dneh lahko nad nami večkrat dnevno slišimo bobnenje, zaradi česar se je na nas obrnilo tudi več bralcev. Bobnenje, ki ga povzročajo velika potniška in transportna letala lahko sicer slišimo dnevno, v teh dneh pa nad nami hrumijo tudi vojaška letala, kar povzroča še močnejši hrup.

Ta povečan hrup je povezan z aktivnostjo zavezniških letal zveze Nato in dogajanja v Ukrajini, saj letala preletajo zračni prostor Republike Slovenije, pojasnjujejo na ministrstvu za obrambo. Vlada je sicer 25. februarja sprejela odločitev o omejitvah v zračnem prostoru Republike Slovenije, s katerimi je vojaškim letalom zavezniških držav omogočena poenostavljena uporaba našega zračnega prostora za prelete v primerih razmeščanja enot na vzhodnem krilu Nata, pri čemer je zagotovljena ustrezna koordinacija s civilno kontrolo zračnega prometa.

Eno takšnih letal je tudi v četrtek preletelo naše kraje, kar lahko spremljamo na spletni strani flightradar24.com. Vzletelo je v Trevisu in poletelo proti Romuniji, zvečer pa je poletelo nazaj.

Vojaško letalo
Vojaško letalo nad Slovenijo v četrtek, vir: flightradar24.com


Več v Črna kronika