ZD Ljutomer obiskala državna sekretarka za področje zdravstva

Zdravstveni dom Ljutomer je obiskala državna sekretarka za področje zdravstva v kabinetu predsednika vlade, Jelka Godec.

Prlekija-on.net, torek, 29. marec 2022 ob 12:04
Obisk državne sekretarke v ZD Ljutomer

Obisk državne sekretarke v ZD Ljutomer

V četrtek, 24. marca, je ZD Ljutomer obiskala državna sekretarka za področje zdravstva v kabinetu predsednika vlade, Jelka Godec. Ogledala si je novo stavbo NMP ter ostale prostore Zdravstvenega doma, kjer so jo seznanili s prostorsko stisko ter z željo po pridobitvi dodatnih specialističnih programov, ki bi jih naši prebivalci nujno potrebovali. Govora je bilo tudi o postavitvi zobozdravstvene ambulante v občini Razkrižje. Predvsem škoda je popolnoma neizkoriščenega rentgenskega aparata, ki ga imajo v ZD Ljutomer, ampak ga zaradi birokratskih omejitev doslej še niso mogli dati v popolno uporabo.

Sekretarki so med drugim tudi že predstavili projekte nadaljnje širitve ZD-ja, pri čemer jih je seznanila s trenutnim stanjem sofinanciranja teh projektov. Ključna tema pa je bila aktualna širitev mreže satelitskih urgentnih centrov po Sloveniji, za katerega imamo v Ljutomeru že vso primerno infrastrukturo. S temi dejstvi so seznanili tudi sekretarko, ki je obljubila da se bo ta prošnja proučila.



Več v Gospodarstvo