Kandidatne liste potrjene. Kandidature je vložilo 20 strank oz. list.

Za 88 poslanskih mest se bo na parlamentarnih volitvah potegovalo 1.471 kandidatov, še pet pa se jih poteguje za izvolitev za poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. april 2022 ob 20:37
Volitve bodo 24. aprila

Volitve bodo 24. aprila

Volilne komisije so končale postopke preverjanja zakonitosti kandidatnih list za volitve v Državni zbor, ki bodo v nedeljo, 24. aprila, opravile so tudi žreb vrstnega reda kandidatnih list v posameznih volilnih enotah. Kandidature je vložilo skupaj 20 strank in list. Tako je tudi v osmi volilni enoti (Ptuj) ena stranka oz. lista več na seznamu od našega zadnjega poročanja glede kandidatur.

V naslednjih dneh bodo začeli tiskati glasovnice, vsa gospodinjstva pa bodo prejela tudi publikacije s seznami kandidatov v posameznih okrajih.

Za 88 poslanskih mest se bo na parlamentarnih volitvah po podatkih Državne volilne komisije potegovalo 1.471 kandidatov, še pet pa se jih poteguje za izvolitev za poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti.

V spodnji tabeli objavljamo vse stranke oz. liste in njihove kandidate v osmi volilni enoti (Ptuj) v vseh enajsih volilnih okrajih. Objavljene so po vrstnem redu, kot so bile izžrebane njihove številke.



Več v Politika