Projektni teden o varstvu otrok zaposlenih

Projektni teden v DOSOR-ju

Prlekija-on.net, torek, 26. julij 2011 ob 09:331
Projektni teden v DOSOR-ju

Projektni teden v DOSOR-ju

V DOSOR-ju so pripravili 1. Projektni teden o varstvu otrok zaposlenih. V času počitnic je to za veliko staršev problem, zato so se v DOSOR-ju odločili, da jim pri tem pomagajo.

Ob tem so zapisali: V viziji družbe imamo zapisano, da želimo postati najbolj prepoznaven Dom za bivanje in aktivnosti v obdobju starosti na področju severovzhodne Slovenije in širše. Biti vodilni razvijalec storitev, produktov in dobrih praks v omenjeni regiji za ciljno skupino starejših.

Naša prioriteta so seveda zadovoljni stanovalci, vendar pa ob tem nismo pozabili tudi na naše zaposlene, saj se zavedamo, da brez njih svoje vizije ne bi mogli uresničevati.

Smo relativno mlad kolektiv, saj je povprečna starost zaposlenih 34,7 let. Izmed 100 zaposlenih v DOSOR-ju je kar 40 staršev, ki imajo skupno 54 predšolskih otrok oz. osnovnošolcev.

Ker je čas počitnic, se starši mlajših otrok srečujejo s problemom varstva. Zato, ker do svojih zaposlenih čutimo veliko odgovornost, smo se odločili, da jim pomagamo in vsaj delno olajšamo situacijo. Za nekaj dni smo jim odvzeli skrb za varstvo otrok, saj jih lahko pripeljejo s sabo v varstvo v DOSOR.

V ta namen smo organizirali projektni teden oz. varstvo, ki pravkar poteka, naslednjega pa bomo izvedli v avgustu (od 22.8. do 26.8.2011).

Da je leto 2011 leto prostovoljstva, dokazujemo tudi v DOSOR-ju. Poleg tega, da se veliko prostovoljcev druži z našimi stanovalci, tudi za naše otroke skrbi več prostovoljk in prostovoljcev, večinoma so to starejši otroci naših zaposlenih. V DOSOR-ju dajemo velik poudarek tudi medgeneracijskemu sodelovanju. Zato smo v razne aktivnosti vključili tudi naše stanovalce.

Tema 1. Projektnega tedna je POLETJE. Otroci bodo na to temo: risali na kamne, risali s kredami, izdelali okvir za sliko, delali odtise na majice,… Poleg tega bodo igrali še različne družabne igre, športne igre, pekli bodo palačinke, pripravljali sadno kupo, poslušali pravljice, skratka bo zelo pestro.

Ob vseh teh aktivnostih je poskrbljeno tudi za počitek, prav tako za zdravo hrano in pijačo.
Trudili se bomo, da se bodo otroci pri nas dobro počutili in jim bodo ti dnevi ostali v lepem spominu.

Ker želimo, da bi naši zaposleni čim lažje usklajevali svoje poklicno in družinsko življenje smo tudi v postopku pridobitve Certifikata družini prijazno podjetje.


Več v Kultura in izobraževanje