Družinsko srečanje v vrtcu Ljutomer

V skupini Prlekov iz vrtca Ljutomer so se spomnili na svoje družine in jih z veliko željo povabili v vrtec.

Prlekija-on.net, petek, 8. april 2022 ob 16:12
Družinsko srečanje v vrtcu Ljutomer

Družinsko srečanje v vrtcu Ljutomer

Družina je najosnovnejša celica, ki predstavlja temelj za vse, kar sledi v življenju. Predstavlja varno bazo, odskočno desko in vir ljubezni. Je najpomembnejši in najbolj dragocen dar. Ne pozabimo, da smo mi tisti, ki otroku gradimo temelje za njegovo prihodnost. Lepo je, ko si kljub vsemu vemo vzeti trenutek za svojo družino, za smeh, druženje, kot smo ga imeli tudi mi v vrtcu.

V skupini Prlekov iz vrtca Ljutomer smo se spomnili na svoje družine in jih z veliko željo povabili v vrtec. Poleg staršev, smo povabili tudi stare starše, ki so prav tako pomembni pri vzgoji otrok. Pripravili smo kratek kulturni program v zahvalo za vso skrb in nesebično ljubezen, potrpežljivost in pokazali kaj vse so se naučili in česa so sposobni, vsak po svojih zmožnostih.

Predstavili smo se z dramatizacijo S Tinkom po Ljutomeru, katera zgodba je otroke zelo navdušila za raziskovanje in spoznavanje svojega kraja. Hkrati smo se predstavili s pesmicami po Edgarju Willemsu, ki skozi vodeno igro in delo otroci razvijajo glasbene sposobnosti in osvajajo osnovna ritmična, melodična in harmonska znanja. Program je torej odlična priprava na prihodnje učenje inštrumenta, pa tudi ure nauka o glasbi in solfeggia. Brez ljudskega izročila skozi ples v naši skupini ne gre, zato smo skupaj z otroci izbrali tiste najljubše.

Menim, da so nam druženja prinesla nasmeh na obrazu in srečo. Tako starši, kot otroci so bili ponosni nad uspehom javnega nastopanja. Pravijo, da recepta za srečo ni, da si ga vsak piše sam. A prav gotovo so najsrečnejši otroci takrat, ko se lahko stisnejo v objem staršev, starih staršev in jim z veliko vnemo pripovedujejo novice iz vrtca. In potem objemi...so tisti, ki zdravijo, za tiste, ki jih dajejo in za tiste, ki jih prejemajo. Imajo čudežno moč in nas delajo srečne. 

Z željo, da v nadaljnje še naprej skupaj z otroci najdejo srečo v majhnih vsakdanjih stvareh, ki jih ne more kupiti noben denar: objem, dotik, poljubček, nasmeh in lepa prijazna srčna beseda in dejanje ljubezni, ki ju premore le družina. Še naprej se bomo trudili, da se bomo povezovali, kot vrtec in družina.

Hvala vam za prijetno druženje in veselje, ki ste ga delili z nami v našem vrtcu.
Zapisala: vzg. Antonija Podnar



Več v Najmlajši