S kovinsko palico povzročil za 50.000 evrov škode na avtomobilih

71-letniku zasegli avtomobil; vlom v gostinski lokal v Ljutomeru

Prlekija-on.net, torek, 26. julij 2011 ob 13:402
Policija

Policija

V ponedeljek, 25. julija, ob 21.10 je bil OKC PU Maribor obveščen, da je neznana oseba na parkirišču podjetja za prodajo vozil poškodovala več osebnih vozil.
Policisti so v neposredni bližini podjetja prijela 39-letnega storilca iz Rakičana, kateremu so zasegli kovinsko palico. Na kraju je bilo z ogledom ugotovljeno, da je osumljeni poškodoval 12 parkiranih osebnih avtomobilov (6 novih in 6 rabljenih vozil). Vsa so imela odlomljena in odtrgana oba zunanja ogledala ter rise po obeh straneh vozila in pokrovu motorja. Premoženjska škoda znaša okoli 50.000 evrov. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje in podana bo kazenska ovadba.

Policisti Policijske postaje Ptuj pa so v ponedeljek, 25. julija, ob 21.30 na Ptuju ustavili 71-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so odredili preizkus z alkotestom, kateri je pokazal 0,38 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za večkratnega kršitelja cestno-prometnih predpisov, zaradi česar so vozniku zasegli osebni avtomobil, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog.

Iz PU Murska Sobota pa so sporočili, da je v noči iz ponedeljka na torek s področja kriminalitete bil v Ljutomeru obravnavan vlom v gostinski lokal. Neznani storilec je odnesel nekaj gotovine in različno pijačo.




Več v Črna kronika