Zlato priznanje za mladi raziskovalki

Sedmošolki OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Zala Rauter in Nika Šparakl sta za prepričljivo predstavitev raziskovalne naloge in uspešen zagovor pred strokovno komisijo, prejeli zlato priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. april 2022 ob 12:04
Nika Šparakl in Zala Rauter

Nika Šparakl in Zala Rauter

Regionalni center ZOTKS Murska Sobota je razpisal 30. regijsko srečanje mladih raziskovalcev, ki sta se ga udeležili tudi sedmošolki OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Zala Rauter in Nika Šparakl.

V torek, 12. 4. 2022, sta na regionalnem centru ZOTKS predstavili svojo raziskovalno nalogo z naslovom NAČRTOVANJE INTERAKTIVNIH INFORMACIJSKIH TABEL S POMOČJO CANVE ZA UČNO POT.

Za prepričljivo predstavitev naloge in uspešen zagovor pred strokovno komisijo, sta učenki prejeli ZLATO PRIZNANJE in se uvrstili na državno tekmovanje.

Njuna raziskovalna naloga je začrtala učno-tematsko pot v okolici šole, ki jo lahko uporabimo v izobraževalni, turistični in rekreacijski namen. Posebno vrednost raziskovalni nalogi daje povezanost z domačim okoljem in njegovo preteklostjo, obenem pa so vsebine podane na sodoben in interaktiven način, saj lahko uporabnik do informacij na tablah dostopa tudi s pametnim telefonom.

Zapisali mentorici raziskovalk: Karmen Rauter in Nataša Pušenjak
Fotografije: K. Rauter in N. Pušenjak



Več v Kultura in izobraževanje