Dijakinja GMFL Anamarija Horvat zlata na tekmovanju Matemček

Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer so zastopali Eva Horvat in Ana Krajnc iz 1. letnika, Julija Kronvogel in Filip Zver iz 2. letnika, Anika Musič iz 3. letnika in Anamarija Horvat iz 4. letnika.

Prlekija-on.net, sreda, 20. april 2022 ob 12:08
Dijak in dijakinje, ki so zastopali GFML

Dijak in dijakinje, ki so zastopali GFML

Tekmovanje MATEMČEK je tekmovanje iz prostorske predstavljivosti, ki poteka na dveh stopnjah, šolsko in državno tekmovanje. Šolsko tekmovanje je bilo izvedeno novembra, najboljši dijaki pa so se nato uvrstili na državno tekmovanje, ki je bilo zaradi velikega števila okužb večkrat prestavljeno. Izvedeno je bilo 31. marca 2022. Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer so zastopali Eva Horvat in Ana Krajnc iz 1. letnika, Julija Kronvogel in Filip Zver iz 2. letnika, Anika Musič iz 3. letnika in Anamarija Horvat iz 4. letnika.

Vsi so se odrezali odlično, najboljša pa sta bila Anamarija Horvat, ki je prejela zlato priznanje in Filip Zver, ki je prejel srebrno priznanje.

"Za to tekmovanje sem se odločila, ker tekmujem že od osnovne šole. Naloge se mi zdijo zanimive in zabavne," je ob tem povedala prejemnica zlatega priznanja.



Več v Kultura in izobraževanje