34-letnik sredi dneva »napihal« 1,73

Ormoški policisti imeli v postopku več alkoholiziranih voznikov in voznico.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. maj 2022 ob 10:14
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 3. maja, ob 19.35 je bilo odrejeno pridržanje kršitelju cestno prometnih predpisov, kateri je v cestnem pormetu vozil moped pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 1,07 mg/l. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov.

V sredo, 4. maja, ob 4.47 so v Ormožu prijeli drva tujca in sicer državljana Alžirije in Tunizije, katera sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. V času postopka sta podala vlogo za mednarodno zaščito in sta po zaključku bila odpeljana v Azilni dom.

Ob 17.00 so policisti imeli v postopku 34-letnega voznika s pomožnim motorjem, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 1,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog v višini 1.200 evrov.

Ob 17.15 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je odredila preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 18.00 so policisti v cestnem prometu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,57 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 18.10 je na policijsko enoto klicala občanka in prijavila nedostojno obnašanje znane osebe. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 19.03 so policisti v cestnem prometu kontrolirali voznico osebnega avtomobila, kateri je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika