Letos se se mladi ponovno zbrali na rekrutaciji

S prireditvijo si že vrsto let prizadevajo, da bi med mladimi krepili domoljubje in z njim ohranjali kulturno dediščino v Prekmurju.

Prlekija-on.net, nedelja, 8. maj 2022 ob 09:53
Rekrutacija v Beltincih

Rekrutacija v Beltincih

V petek, 6. maja, so na grajskem dvorišču v Beltincih pripravili že 16. rekrutacijo, kjer so se zbrali mladi iz občin Beltinci, Odranci, Turnišče, Velika Polana in Črenšovci. Letos so se zbrale tri generacije, letniki 2002, 2003 in 2004 saj zadnji dve leti zaradi omejitev rekrutacije ni bilo. S prireditvijo si že vrsto let prizadevajo, da bi med mladimi krepili domoljubje in z njim ohranjali kulturno dediščino v Prekmurju.

Rekruti se na prizorišče tradicionalno pripeljejo ob spremljavi harmonik na okrašenih traktorjih in prikolicah. Po dvigu slovenske zastave sta zbrane pozdravila župan Občine Beltinci Marko Virag in minister za obrambo Matej Tonin. Virag je spregovoril o domoljubju in miru, ki ni samoumeven, ter se tako navezal na aktualno dogajanje v Evropi. Tonin pa je v svojem nagovoru izrazil hvaležnost, da mladi s tem dogodkom krepijo domoljubni duh. Prav tako je pozval zbrane, da se lahko preizkusijo tudi s trimesečnim prostovoljnim služenjem vojaškega roka in se tako prepričajo ali je poklic vojaka pravi zanje.

Rekrute je tudi letos pozdravil vrhunski slovenski športnik, ki je zaposlen v Slovenski vojski, Filip Flisar.



Več v Družabno