Odlični rezultati ljutomerskih karateistk na enem izmed največjih karate turnirjev v Sloveniji

Dekleta Team Ljutomer so osvojile odlično 3. mesto. V konkurenci 18 tekmovalk je Hannah Vela Rauter osvojila odlično 5. mesto, vse skupaj pa je nadgradila Nuša Janžekovič, ki si je v konkurenci 19 tekmovalk z odličnimi borbami priborila finale in končno 2. mesto.

Prlekija-on.net, nedelja, 8. maj 2022 ob 19:35
Karate turnir v Slovenskih Konjicah

Karate turnir v Slovenskih Konjicah

V soboto, 7. maja, je v Slovenskih Konjicah potekal 4. Pokal konjiškega konja, eden izmed največjih treh karate turnirjev v Sloveniji. Sodelovalo je 750 tekmovalcev iz 8 držav in 76 klubov.

Ljutomerski karate klub je v ogenj za odličja tokrat poslal Team Ljutomer (Plohl, Janžekovič, Rauter) - kata mlajše kadetinje ekipno, Nušo Janžekovič - kumite mlajše kadetinje +50kg in Hannah Vela Rauter - kumite mlajše kadetinje -50kg. Tekmovalce je vodil Danijel Janžekovič, sodniško pravico pa sta na turnirju delila Ricardo Žibrat - Riki in Sašo Rauter.

Team Ljutomer pili formo za prihajajoče Ekipno državno prvenstvo in so dekleta tokrat osvojile odlično 3. mesto. V konkurenci 18 tekmovalk je Hannah Vela Rauter, kumite mlajše kadetinje -50kg, osvojila odlično 5. mesto. Vse skupaj pa je nadgradila Nuša Janžekovič, kumite mlajše kadetinje +50kg, ki si je v konkurenci 19 tekmovalk z odličnimi borbami priborila finale in končno 2. mesto.

Tako sta ljutomerski dve tekmovalki bile najboljše uvrščeni slovenski tekmovalki v svojih kategorijah.

Tekma je bila tudi kvalifikacijski turnir reprezentance za junijsko Balkansko prvenstvo v Beogradu.