Tadej Pogačar s Carthagovci kolesaril iz Odrancev do Ormoža

Tadej Pogačar, zmagovalec Dirke po Franciji, stavi na zmagovalno znamko: Carthago podpira kolesarskega šampiona s c-compactlineom.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. maj 2022 ob 11:39
Druženje s Tadejem Pogačarjem in Carthagovci

Druženje s Tadejem Pogačarjem in Carthagovci

Zmagovalne ekipe nikoli ne zamenjaš: Zvest temu motu, Carthago tudi v letošnjem letu s svojim avtodomom podpira kolesarja svetovnega kova, Tadeja Pogačarja. Med njegovimi dirkami po Evropi je njegov bazni tabor Carthago c-compactline.

Primopredaja vozila v soboto, 7. maja je bila dobrodošla priložnost, da se zaposleni podjetja Carthago v Odrancih skupaj s svojim športnim junakom in vodstvom koncerna odpravijo do bodoče druge slovenske lokacije koncerna Carthago v Ormožu.

Dve uspešni blagovni znamki skupaj - Tadej Pogačar in Carthago

Tadej Pogačar je trenutno najuspešnejši kolesar na svetu. 23-letnik je med drugim zmagal na Dirki po Franciji v letih 2020 in 2021. Slovenec, ki je vajen zmag, je kolesarsko leto 2022 začel izjemno uspešno: osvojil je prvo mesto na turneji ZAE ter na spomladanskih klasikah Strade Bianche in Tirreno-Adriatico. Kolesarski zvezdnik ima spet velike načrte za dva velika dogodka, julijsko Dirko po Franciji in Dirko po Španiji, ki ji sledi kmalu.

Položitev temeljnega kamna za gradnjo podjetja Carthago

Položili temeljni kamen za nov obrat Carthaga v Ormožu


Markus Kern, predsedujoči poslovodstva Carthaga je ob tem povedal: »Veseli nas, da se vrhunski dirkaški kolesar znova zanaša na vrhunski avtodom našega podjetja. Kolesarstvo in avtodomi imajo nekaj skupnega: pri obojem sta za vrhunske dosežke potrebna trd trening in natančno delo

Tudi zadnji uspehi Carthaga govorijo sami zase: z dvema dvojnima zmagama na glasovanju za avtodom leta 2022 v Nemčiji je prestižna znamka prevladovala na lestvicah enako samozavestno kot Pogačar.

Carthago c-compactline: športni Carthago za kolesarje

Carthago c-compactline je prav tako natreniran kot profesionalni kolesar. Integrirani avtodom je s samo 2,12 metra zunanje širine kompakten, s svojo izjemno lahko konstrukcijo pa tudi lahek in energetsko varčen. Zahvaljujoč se nizkemu okvirju AL-KO, dvojnemu dnu in zelo stabilni karoseriji iz razreda liner, c-compactline obvlada tudi dolge etape, ki jih je težko prevoziti.

V notranjosti se lahko športniki in drugi popotniki sprostijo v udobnem dnevnem prostoru, si napolnijo baterije z osvežitvijo iz funkcionalne kuhinje, uživajo v prhanju v praktični kopalnici ter se odpočijejo v spalnem delu. V prostorni zadnji garaži je dovolj prostora za kolesa. Oblačila in opremo si lahko shranijo v velike odlagalne prostore v bivalnem prostoru in v dvojnem dnu vozila.

Sobotni kolesarski izlet do nove lokacije

Vrhunski športnik in Carthago sta predajo novega avtodoma izkoristila za edinstveni kolesarski izlet. Klub sobotnemu deževnemu dnevu so se najbolj zagnani ljubiteljski kolesarski navdušenci skupaj z mladimi kolesarji ekipe Pogi Team s kolesi napotili iz obrata v Odrancih do 35 km oddaljenega drugega slovenskega sedeža podjetja v Ormožu. S prihodnjim letom bo v tamkajšnjem novozgrajenem obratu Carthago ekskluzivno izdeloval uspešen predelani kombi Malibu.

Za dodaten zagon in uspešno kolesarjenje se je zbranim na skupnem štartu v Odrancih pridružil tudi Tadej Pogačar.

Športni izlet je odraz tako navdušenja nad kolesarjenjem med zaposlenimi v Carthagu kot njihove visoke motiviranosti ter tesne povezanosti s podjetjem.

Sandra Županec, direktorica Carthago, d. o. o. je povedala: »Zelo smo ponosni, da Tadej Pogačar ostaja del družine Carthago. Velika priljubljenost tega dogodka med našimi zaposlenimi je odličen dokaz močne identifikacije z vrhunskim športnikom, ki uteleša enake vrednote kot blagovna znamka Carthago: timsko igro, vzdržljivost in zavezništvo

Foto: Alen Miklavec



Več v Šport