Ob Tednu Rdečega križa obeležili pet let delovanja pogovornih skupin starejših za samopomoč

Pri RKS Območno združenje Ljutomer trenutno delujejo štiri pogovorne skupine.

Prlekija-on.net, torek, 10. maj 2022 ob 15:05
Pet let delovanja pogovornih skupin

Pet let delovanja pogovornih skupin

V Tednu Rdečega križa Slovenije od 8. 5. 2022 do 15. 5. 2022 je načrtovano povečano število humanitarnih aktivnosti v Sloveniji. V Ljutomeru smo v ponedeljek, 9. maja s skromno slovesnostjo obeležili pet let delovanja treh pogovornih skupin starejših za samopomoč, ki delujejo v Območnem združenju Ljutomer.

Program »Skupine starejših ljudi za samopomoč«  temelji na organiziranem prostovoljskem delu usposobljenih prostovoljcev. V Sloveniji ga vsak teden izvaja preko 800 usposobljenih prostovoljcev - voditeljev, ki skrbijo za  organizacijski in vsebinski vidik dela skupine. Srečanja so tedensko po eno uro in pol.

Pri RKS Območno združenje Ljutomer trenutno delujejo štiri pogovorne skupine. Prva pogovorna skupina starejših Iskrice je začela z delovanjem pred trinajstimi leti z voditeljicama Miro Azzeh in Angelo Marton. Pred petimi leti (aprila 2017) so v okviru RKS OZ Ljutomer začele delovati še tri pogovorne skupine starejših za samopomoč: Opora v Križevcih, ki jo vodita Lidija Koroša in Darinka Uršič, Jasmin v Ljutomeru z voditeljicama Martino Domajnko in Marijo Pušenjak in skupina Naš krog v Veržeju z Bernardo Fras in Jožico Svatina.

V okviru slovesnosti ob petih letih delovanja pogovornih skupin nas je pozdravila Silva Duh, predsednica RKS OZ Ljutomer. Program so popestrili otroci iz Vrtca Ljutomer, zaigral je harmonikar Iztok Dolamič. Po ena predstavnica vsake pogovorne skupine je povedala, kako doživljajo tedenska druženja.

Na koncu so vsem članicam in voditeljicam pogovornih skupin za samopomoč spregovorili župani občin, kjer skupine delujejo in vsako članico razveselili s cvetom.

Martina Domajnko



Več v Kultura in izobraževanje