V nesreči nastalo za okoli 11.000 evrov škode

V Beltincih je prišlo do nesreče s toplozračnim balonom, ki naj bi ga med letenjem zaneslo v električne kable.

Prlekija-on.net, sreda, 11. maj 2022 ob 08:29
Nesreča z balonom

Nesreča z balonom

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči v katerih je bil en udeleženec telesno poškodovan, tri kazniva dejanja, devet kršitev javnega red in miru, nesrečo s toplozračnim balonom in šest povoženj divjadi.

S področja kriminalitete je na območju Murske Sobote bila obravnavana tatvina v trgovini, poškodovanje izložbenega stekla in poškodovanje okenskega stekla.

Okrog 18.20 ure so bili obveščen, da je v naselju Beltinci prišlo do nesreče s toplozračnim balonom, ki naj bi ga med letenjem zaneslo v električne kable. Del naselja je bil začasno brez elektrike. V balonu so bile tri osebe, ki pa niso bile poškodovane. Vse okoliščine nesreče se skupaj s pristojnimi službami še preverjajo. Okrožni državni tožilec je pozneje podal usmeritve, da se po vseh zbranih obvestilih poda kazenska ovadba v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa, člen 325 KZ-1. V nesreči je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 11.000 evrov.

Javni red in mir je bil kršen petkrat na javnih krajih in štirikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah pomirili.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.

Balon je zadel električne kable

Toplozračni balon med letenjem zaneslo v električne kable




Več v Črna kronika