Uradno odprli kolesarski poligon »Pumptrack Ljutomer«

V soboto je na poligonu potekalo kolesarsko tekmovanje za pomurski MTB pokal. Dopoldan sta bila trening in kvalifikacije, popoldan odprtje parka ter nato tekmovanje.

Prlekija-on.net, sobota, 14. maj 2022 ob 19:22
Odprtje pumptrack poligona v Ljutomeru

Odprtje pumptrack poligona v Ljutomeru

Oktobra 2021 je Občina Ljutomer postala bogatejša za nov kolesarski poligon oziroma »pumptrack«, ki se nahaja pri Športno-izobraževalnem centru Ljutomer. Poligon je sestavljen iz asfaltiranih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost poligona omogoča zabavno, ob upoštevanju pravil uporabe pa tudi varno športno izkušnjo tako začetnikov kot tudi izkušenih uporabnikov.

Občina Ljutomer je projekt izgradnje poligona prijavila na Javni razpis za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih bazenov in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2021, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ter si pridobila sofinancerska sredstva v višini 22.916,66 evra. Poligon je v prostor umestil Zavod Aliansa iz Ljubljane, vrednost del pa je znašala 70.450,64 evra.

Pumptrack poligon v Ljutomeru

Ljutomerski pumptrack dobiva končno podobo


V soboto, 14. maja, je na poligonu potekalo kolesarsko tekmovanje za pomurski MTB pokal. Dopoldan sta bila trening in kvalifikacije, popoldan odprtje parka ter nato tekmovanje. Tekmovali so tudi najmlajši s poganjalci.

Poligon so odprli kolesarji z vožnjo po grbinah ter županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter. Na odprtju je med drugim bila prisotna tudi nova ljutomerska poslanka, Sara Žibrat.

Poligon omogoča zabaven način treninga in osvajanje novih gibalnih spretnosti

Poligon je namenjen tako otrokom kot odraslim, primeren pa je za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Omogoča zabaven način treninga in osvajanje novih gibalnih spretnosti mladih in tudi starejših. Poligon ima poleg zavojev tudi enojne, dvojne in trojne grbine, kar omogoča atraktivno izkušnjo tudi za bolj izkušene uporabnike.

Poligon je bil zasnovan na način, da se je v največji meri prilagodil obliki razpoložljive površine. Poligon, ki ga sestavljata del asfaltnih površin in del zelenic je umeščen na okoli 800 m2 površine in ima okoli 400 m2 asfaltne vozne površine. Ob poligonu so urejene še dostopne potke, informativna tabla, klopi in stojala za kolesa.

Za ŠIC Ljutomer so v preteklih letih že uredili košarkarsko in nogometno igrišče ter skate park.



Več v Šport