Skozi Pavlovce z motorjem 125 km/h

Voznik motornega kolesa je vozil 125 km/h v naselju in s tem prekoračil dovoljeno hitrost za kar 75 km/h.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. maj 2022 ob 10:14
Pavlovci

Pavlovci

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 20. maja, ob 16.45 so policisti imeli v postopku osebo, kateri so zasegli mlinček s posušenimi rastlinskimi delci, sum na prepovedano drogo. Po pridobljeni analizi sledi zoper osebo odločba v hitrem postopku po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 16.53 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.45 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22.34 so policisti kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.39 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto, 21. maja, ob 9.30 so policisti imeli v postopku voznika neregistriranega mopeda - Flexer, kateri med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo na podlagi določil ZPrCp odrejeno pridržanje na PP Ormož, za kršitve pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 11.05 so v naselju Miklavž pri Ormožu na podlagi obvestila občanke prijeli tri tujce in sicer dva državljana Pakistana in enega državljana Bangladeša, kateri so ilegalno prestopili državno mejo.

Ob 14.15 pa so v naselju Vinski Vrh prijeli še enega tujca, državljana Afganistana. Zoper tujce je bilo odrejeno zadržanje, po končanem postopku pa so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Ob 14.30 so obravnavali na enem izmed bencinskih servisov v Ormožu tatvino goriva. Evidentirali so kaznivo dejanje, zoper storilca pa sledi poročilo na ODT Ptuj, saj je le-ta gorivo nato prišel plačat.

Ob 20.06 so policisti obravnavali na območju Gorišnice kršitev javnega reda in miru. Za prekršek so kršitelju izdali plačilni nalog.

Ob 20.10 so policisti obravnavali dogodek, kjer je iz javne kanalizacije iztekala fekalna voda v stanovanjskem objektu.

V nedeljo, 22. maja, ob 03.25 so policisti v Ormožu obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega vozila. Opravili so ogled kraja poškodovanja in evidentirali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Ob 14.52 so policisti v naselju Pavlovci zaustavili voznika motornega kolesa, kateri je vozil 125 km/h v naselju in s tem prekoračil dovoljeno hitrost za kar 75 km/h. Proti potrdilu je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno Okrajno sodišče.

Ob 16.42 so obravnavali kršitev javnega reda in mira, kjer je bilo ugotovljeno, da je sostanovalec žalil drugega sostanovalca, zato mu je bil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika