Ethnotrip predstavlja novo skladbo Mlin na Muri

Besedilo Mlin na Muri je delo nekaj let nazaj preminulega Marka Kočarja, videospot pa je bil v večji meri posnet v Veržeju pri Babičevem mlinu.

Prlekija-on.net, torek, 14. junij 2022 ob 08:35
Ethnotrip - Mlin na Muri

Ethnotrip - Mlin na Muri

Ethnotrip so lani s skladbo Srce napovedali novo zgoščenko, ki bo izšla jeseni. Na tej bo našla svoje mesto tudi pesem Mlin na Muri, za katero so posneli videospot.

Besedilo Mlin na Muri je delo nekaj let nazaj preminulega Marka Kočarja, sicer dobrega znanca članov zasedbe. »Veseli smo, da Markova pesem ni šla v pozabo in da njegove besede preko naše glasbe še vedno zvenijo,« pravi pevka Tjaša, ki je tudi avtorica glasbe. »Pesem je preprosta a kljub temu ima sporočilo. Govori o tradiciji mlinarstva in mlinov na Muri, ki je šlo že skoraj popolnoma v pozabo.« Aranžma je delo celotnega benda, poseben pečat skladbi pa je dal cimbalist Dani Kolarič.

Videospot, ki je delo Jožeta Glažarja, je bil v večji meri posnet v Veržeju, saj je sam projekt nastal prav v sodelovanju z občino Veržej. »Glavni protagonist« videospota je Babičev mlin in pa majhni mlinčki, ki so jih izdelali učenci OŠ III Murska Sobota in njihovi učiteljici Mihela Ružič in pevka Tjaša.

Na Muri je bilo nekoč skoraj 100 mlinov, danes na obrežju reke Mure pri nas najdemo le še dva in eden od teh je prav Babičev mlin v Veržeju. Mlin še vedno obratuje in je odprt za obiskovalce, pred kratkim pa je bilo obnovljeno tudi mlinsko kolo, ki ga bodo, ko bo to omogočala narava, ponovno dali v vodo. Ethnotrip si želijo, da njihova skladba ponovno opozori na to pomembno kulturno dediščino.

Pesmi lahko prisluhnete v priloženem videospotu.



Več v Glasba in film