70-letnico PGD Trnovci obeležili s prevzemom novega vozila in pravo gasilsko veselico

Gasilci PGD Trnovci so prevzeli novo vozilo GVM-1, obenem so počastili tudi dan gasilca GZ Sveti Tomaž.

Ivan Trunk, sobota, 18. junij 2022 ob 14:01
70 let PGD Trnovci

70 let PGD Trnovci

V soboto, 4. junija, so gasilci PGD Trnovci po dveh letih premora, zaradi covid-19, spet priredili tradicionalno gasilsko veselico in kot je že nekaj letna tradicija je to prvi vikend v juniju. Letos je bilo še posebej slovesno saj so praznovali 70-letnico PGD Trnovci, prevzeli novo vozilo - kombi GVM-1 za prevoz moštva in počastili dan gasilca Gasilske zveze Sveti Tomaž.

Želja za nabavo novega vozila za prevoz moštva je bila v PGD Trnovci že nekaj let. Do sedaj so imeli v lasti starejši kombi znamke Volkswagen transporter, katerega jim je leta 2019 podarilo na srečanju društev pobrateno PGD Šmartno ob Paki. Novo vozilo GVM-1 je kombi znamke Renault Trafic Kombibus 2,0 DCI in je stal 43.000 evrov, od tega je občina Sveti Tomaž prispevala 25.000 evrov, ostalo je plačalo PGD Trnovci in pa botri vozila, ki so prispevali sredstva. Vozilo GVM-1 rabi društvo za prevoz moštva na intervencijo, za prevoz ekip na tekmovanja, za prevoz prvih posredovalcev pri oživljanju oseb, za prevoz članov na izobraževanja in za druge prevoze za ljudi.

Člani PGD Trnovci, povabljeni gasilci iz PGD Savci, PGD Koračice, PGD Pršetinci, PGD Polenšak, PGD Mala Nedelja, PGD Grabšinski breg, povabljeni predstavniki iz GZ Ormož, GZ Juršinci, GZ Dornava in ostali gostje so se pred 17. uro zbrali v šotoru pred gasilskim domom. Uniformirani gasilci so se na igrišču postavili v ešalon in so v paradi prišli pred častno tribuno, potem pa so se čez prireditveni prostor zapeljala vsa gasilska vozila, ki jih imajo PGD iz GZ Sveti Tomaž.

Na svečanosti je zbrane pozdravil in nagovoril Matej Belšak predsednik PGD Trnovci, ki je pripravil in prebral kroniko društva ob 70. letnici PGD Trnovci. Potem so zbrane pozdravili in nagovorili še Mirko Lovrec predsednik GZ Sveti Tomaž, Mirko Cvetko župan občine Sveti Tomaž, Janko Žuntar predstavnik GZ Slovenije in Martina Puklavec Petek predstavnica regijskega centra CZ Ptuj. Na svečanosti ob 70-letnici društva je GZ Slovenije podelila Ireni Čeh državno odlikovanje GZ Slovenije 3. stopnje, PGD Trnovci pa je prejelo Gasilsko plamenico 2. stopnje.

Priznanja je zaslužnim članom ob Dnevu gasilca podelila tudi GZ Sveti Tomaž, PGD Trnovci pa je podelilo zahvale vsem botrom, kateri so prispevali denarna sredstva za nabavo novega vozila. Po končani svečanosti so pogostili vse navzoče z dobrim golažem, nato pa se je pričela veselica z ansamblom Murni. Pripravili so tudi velik in bogat srečelov, veliko mrzle pijače in dobre jedače.



Več v Družabno