Maugli in Janko Sagaj v memorialu Makoter ponovila lanski uspeh

Vozniki domačega kluba so tokrat dosegli pet zmag, štiri jih je dobil Janko Sagaj, vključno z memorialom Makoter, eno pa Marko Slavič.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. junij 2022 ob 11:00
Maugli in Janko Sagaj sta ponovila lansko zmago

Maugli in Janko Sagaj sta ponovila lansko zmago

V nedeljo, 19. junija, so na ljutomerskem hipodromu potekale kasaške dirke, kjer se je pred več kot 1.200 gledalci na sedmih dirkah predstavilo 51 kasačev. V ospredju sta bili dve zgodnjepoletni klasiki - memorial Makoter v spomin na Janka Makoterja in spominska dirka Mirka Hanžekoviča. Oba velika moža ljutomerskega kasaštva se domači klub na dirkah v juniju spominja že vrsto let.

Vozniki domačega kluba so tokrat dosegli pet zmag, štiri jih je dobil Janko Sagaj, vključno z memorialom Makoter, eno pa Marko Slavič.

Maugli, trenutno eden najboljših slovenskih kasačev, je opravičil svoj sloves in na vajetih Janka Sagaja dobil Memorial Janka Makoterja (avtoštart za 4-14 letne mednarodne kasače brez omejitve zaslužka) drugo leto zapored. Memorial Mirka Hanžekoviča - hendikep za 3-4 letne slovenske kasače pa je dobil Night Dancer (Milan Žan, KK Komenda).

Preostale dirke so dobili: avtoštart za 3-6 letne slovenske kasače z zaslužkom do 600 € brez zmage v karieri - Bura (Marko Slavič, KK Stožice Ljubljana), hendikep za 4-14 letne evropske kasače z zaslužkom do 5.000 € - Victory Soul Man (Janko Sagaj, KK Ljutomer), avtoštart za 5 do 14-letne slovenske kasače z zaslužkom do 9.000 € - Dear Abby (Darja Dolinšek Trontelj, KK Stožice Ljubljana), avtoštart za 3-14 letne evropske kasače z zaslužkom do 25.000 € - Don Saxo (Janko Sagaj, KK Ljutomer) in hendikep za 3-14 letne slovenske kasače z zaslužkom do 3.000 € - Maharajah (Janko Sagaj, KK Ljutomer).

Poleg kasaških dirk se je na hipodromu odvijal tudi Prlekfest »Kuji, vino pa pogače«, kjer je bila obiskovalcem na voljo pestra izbira prleških dobrot, pekli pa so tudi vola na žaru.

Vse podrobne rezultate lahko vidite tukaj.



Več v Šport