Ob 50-letnici organiziranega otroškega varstva pri Mali Nedelji uradno odprli nov prizidek k vrtcu

Malonedeljski predšolski otroci so končno združeni v vrtcu pod eno streho.

Branko Košti, ponedeljek, 20. junij 2022 ob 16:26
Odprtje prizidka k vrtcu Mala Nedelja

Odprtje prizidka k vrtcu Mala Nedelja

Čeprav so najmlajši pri Mali Nedelji že od začetka leta, po dolgoletnem »tavanju« na različnih lokacijah, končno združeni pod eno streho v vrtcu pri osnovni šoli Mala Nedelja, kar je omogočila zgraditev novih dveh oddelkov s številnimi spremljajočimi prostori, je bil nov prizidek uradno predan svojemu namenu šele v petek, 17. junija. Objektivno zamudo je seveda povzročila epidemija koronavirusa. Je pa bila otvoritev zato še bolj slovesna in prisrčna, k čemur so, poleg otrok, njihovih staršev in sorodnikov, pripomogli številni gostje: županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, podžupana Niko Miholič in Janko Špindler, direktorica OU Angelca Lukman, predstojnica Zavoda za šolstvo Murska Sobota Darja Farič Klemenčič, svetniki in svetnice OS, svetniki obeh KS skupaj s predsednikoma Boštjanom Žerdinom in Janezom Rudolfom, poslanka DZ RS Sara Žibrat, ravnatelji in direktorji zavodov z območja UE Ljutomer, glavni nadzornik izvajanja gradnje Samo Potrč in župan sosednje Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana.

Začetek slovesnosti, katero je povezovala Sara Munda, je z, na violino odigrano Zdravljico, naznanila učenka Hana Filipič, zatem pa so svojo »himno« - Mi deca z Male Nedle za velik hvala, zapeli tudi najmlajši, vrtčevski otroci. Sledili so nagovori ravnateljice OŠ in vrtca Brede Žunič, županje Olge Karba in predstojnice ZRSŠ Murska Sobota Darje Farič Klemenčič.

Premore med nagovorii so izpolnili učenci OŠ: harmonikarji: Svit Malek, Vito Zmazek in Taja Zmazek, Hana Filipič in Klara Makovec z violino in vrtčevski otroci s spletom starih prleški plesov - Rdeče češnje rada jem, Ples s klobuki, Dekle razposajeno ..., ob spremljavi svoje frajtonarice pa je trenutku primerno prirejeno Dere sen jaz mali bija, zapel Tadej Murkovič.

K besedi so se priglasili tudi nekateri gostje: dolgoletna ravnateljica šole in vrtca Nada Tomanič, upokojena vzgojiteljica, katera je vso svojo poklicno pot v vrtcu posvetila najmlajšim malonedeljčanom Mirka Bezjak, predsednik KS Mala Nedelja Boštjan Žerdin in poslanka DZ Sara Žibrat.

Blagoslovu novega prizidka vrtca, katerega je opravil farni župnik Srečko Fras, je sledil najslovesnejši trenutek - prerez otvoritvenega traku, kar so opravili županja Olga Karba, ravnateljica Breda Žunič ter otroka Angelika Filipič in Nikolas Kosi, nakar je voditeljica povabila navzoče na ogled novih prostorov vrtca in druženje ob prleških dobrotah.

Gradnja prizidka vrtca Mala Nedelja

Izgradnja prizidka vrtca Mala Nedelja poteka v skladu s terminskim planom




Več v Gospodarstvo