Na Cvenu obeležili praznik KS Cven

Krajani KS Cven so se zbrali v Športnem parku in ob Zadružnem domu na Cvenu.

Prlekija-on.net, torek, 21. junij 2022 ob 12:00
Krajevni praznik KS Cven

Krajevni praznik KS Cven

V soboto, 18. junija, so se v Športnem parku in ob Zadružnem domu na Cvenu zbrali krajani KS Cven, saj so praznovali krajevni praznik. Že dopoldan so se na pot odpravili kolesarji in pohodniki, uradni začetek prireditve pa je bil ob 14. uri. Takrat sta vse prisotne pozdravila predsednica KS Cven, Saša Polajnar in podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič.

Cvenski črički so zaigrali na tamburice, s skečem pa so se predstavili tudi učenci iz POŠ Cven.

Letos so za vse prisotne kuhali medeni lonec člani Društva medene kraljice Slovenije, s svojimi izdelki so se predstavili družina Tigeli iz Zg. Krapja ter s svojimi aktivnostmi ŠD MRD iz Sp. Krapja, gledališčniki iz KD Cven pa so pekli palačinke.

Letos je priznanje KS Cven za uspehe na področju golobarstva prejel Miha Sovič iz Cvena ter povedal, kako gojijo in trenirajo golobe v družini, kako potekajo tekmovanja in o izkušnji na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Otroci so na druženju izdelovali balone, nato pa se je na igrišču pojavil čisto pravi toplozračni balon. Za to so poskrbeli člani Balonarskega društva iz Bakovcev, predsednik društva Silvo Vohar pa je na kratko predstavil balonarstvo. Tako so se lahko obiskovalci sprehodili po njem, prav posebno doživetje pa je to bilo za otroke.

Medtem so v Športnem parku zapeli tudi Me-PZ Cven-Pristava iz KD Cven. Člani KD Cven - sekciji KulCultura in folklorna sekcija so pripravili Fotografsko-folklorni večer. Tema večera je bila Lepote Slovenije. Članica KD Cven in ljubiteljska fotografinja Sara Vinkovič je predstavila svoje fotografije krajev iz celotne Slovenije, ki jih je že obiskala, folklorniki pa so zapeli in zaplesali splete iz različnih pokrajin.

Za zaključek dneva so se na igrišču spet srečali Skokice in Old boysi. Na igrišču se je odvijal pravi derbi in noben ni popuščal, za končni rezultat so odločali kazenski streli in letos je zmaga šla v roke Old boysov.

Program in dogajanje sta povezovali Melita in Štefka iz KD Cven, za šank in postrežbo pa so poskrbeli člani ŠD Cven.



Več v Družabno