Sia Lana izdala album »Lost in Reverie«

Album govori o lepotah življenja, ki so pevko pri pisanju besedil vodila skozi celotno ustvarjanje, zato je vsa besedila tudi sama napisala.

Prlekija-on.net, sreda, 29. junij 2022 ob 17:18
Sia Lana in Goran Sarjaš

Sia Lana in Goran Sarjaš

Lana Lančič je 24-letna pevka, ki deluje pod umetniškim imenom Sia Lana in sedaj predstavlja svoj prvi album 'Lost in Reverie'. Album govori o lepotah življenja, ki so pevko pri pisanju besedil vodila skozi celotno ustvarjanje, zato je vsa besedila tudi sama napisala.

Za glasbo in aranžmaje je poskrbel glasbeni producent, avtor glasbe in basist Goran Sarjaš, ki je pesmim dal pridih melanholije, sanjavosti in retro klasike. V studiu se je tako poigraval z zvoki električnih kitar, različnih synthov in posnel zanj značilne bas linije. Pri projektu pa sta sodelovala tudi priznana slovenska glasbenika Jure Rozman, ki je za vse pesmi posnel bobne, ter Luka Ivanovič, ki je s svojimi kitarami še dodal 'češnjo na tortico'.

Sodelovanje z Goranom Sarjašem

Nastajanje albuma je bilo spontano, lahkotno in z veliko zabave. Ko je enkrat nastala prva pesem 'Lost in Reverie', je kreativna energija stekla in so začele pesmi nastajati kar same od sebe. Pesem govori o lepotah življenja in ta rdeča nit je pevko vodila pri pisanju besedil skozi cel album, Goranove melodije in harmonije pa so še dodatno spodbudile to radoživost in veselje.

Kljub temu sta avtorja želela, da ima ta album žanrsko po malem vsega, tako so nastale tudi skladbe 'I'm Complicated', 'Finding Freedom', 'Funk in My Soul' ter druge, pri katerih človek kar čaka, da bi zaplesal.

Na albumu lahko slišite tudi skladbo, ki je izdana v live akustični izvedbi 'Get Out of Me', ki pa je v celoti izpovedna, saj jo je Sia Lana napisala čisto sama, med snemanjem pa je nanjo delovala zdravilno, saj ji je pomagala izraziti svoja čustva.

"Pesmi so nastajale po trenutnem navdihu, vsaka od njih pa nosi eno izmed sporočil, ki so pomembno zaznamovale moje življenje. Upam, da v njih tudi poslušalci najdejo delčke sebe in jih glasba povzdigne, ali pa jim pomaga v težkih trenutkih - tako kot je meni." pravi Sia Lana.

Pesmi iz albuma že lahko poslušate na vseh digitalnih plaformah, spodaj pa je video naslovne pesmi, ki je izšla lani.



Več v Glasba in film