Na Razkrižju pripravili osrednjo slovesnost ob 24. občinskem prazniku in dnevu državnosti

Ob tej priložnosti so bila podeljena županova in občinska priznanja ter zahvalna listina.

Prlekija-on.net, petek, 1. julij 2022 ob 11:52
Občinska proslava na Razkrižju

Občinska proslava na Razkrižju

Na Razkrižju so pripravili osrednjo slovesnost ob 24. občinskem prazniku Občine Razkrižje in dnevu državnosti, ki je potekala v petek, 24. junija v centru Zavirje Razkrižje. Prireditev se je pričela pri Ivanovem izviru, s sveto mašo za domovino, ki jo je daroval razkriški župnik msgr. Franc Režonja. Nato je sledila osrednja proslava. Uvodoma je župan Stanko Ivanušič v pozdravnem nagovoru povzel dogajanje v minulem letu. Dogodek so popestrili Pihalni orkester Ljutomer ter praporščaki in člani veteranskih in častniškega združenja. Program z zbranimi spomini osamosvojitvene vojne so predstavili učenke in učenci OŠ Razkrižje. Slavnostna govornica je bila poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije, Sara Žibrat, izvoljena v volilnem okraju Ljutomer, kamor spada tudi Občina Razkrižje.

Podeljena so bila županova in občinska priznanja ter zahvalna listina. Županova priznanja za ohranjanje kulinarične posebnosti Razkriški mlinci so prejele: Marija Puklavec, Irena Makovec, Cecilija Srša, Anica Ivezič, Nevenka Žibek, Anica Rozmarič, Sonja Žižek in Marija Filipič, hkrati pa pozvale mlade, da se jim pridružijo, kajti le tako bo ta tradicija ohranjena.

Zahvalno listino za aktivno vključevanje v družbeno življenje občine skozi daljše obdobje, še posebej v okviru TND in ŠD Razkrižje, je prejela Zinka Stojko.

Občinsko priznanje kot dolgoletna voditeljica Župnijske Karitas Razkrižje, kot velika humanistka, prostovoljka in oseba s čutom do sočloveka je prejela Alenka Copot.

Občinsko priznanje za več kot 30-letno angažirano delo operativnega gasilca v PGD Razkrižje in dolgoletno vodenje gasilske enote ter vključevanju v družbeno življenje občine, je prejel Stanislav Zemljič.

Po pogostitvi vseh zbranih, je poslanka Sara Žibrat imela čast prižgati 32. kres, v počastitev rojstva samostojne državne Slovenije.



Več v Kultura in izobraževanje