V Društvu za osteoporozo Ljutomer so odkrivali lepote gradov južne Češke

Člani in članice so se konec junija podali na dvodnevni izlet, kjer so odkrivali gradove južne Češke. Ogledali so si grad Rožmberk, mesto Češki Krumlov, grad Hluboka, Češke Budejovice, Jindrichov Hradec, mesto Telč...

Prlekija-on.net, nedelja, 3. julij 2022 ob 19:31
Gradovi južne Češke

Gradovi južne Češke

V Društvu za osteoporozo Ljutomer so ponovno poskrbeli, da so njihovi člani in članice aktivni ter se tako konec junija podali na dvodnevni izlet, kjer so odkrivali gradove južne Češke. Prvi dan, v torek, 28. junija, so se zbrali v Ljutomeru, kjer so ob 4. uri zjutraj krenili na pot preko Šentilja mimo Gradca, Leobna in Linza ter v jutranjih urah prispeli na Češko. Sledil je ogled znamenitih južno čeških gradov, deloma ob toku reke Vltave. Najprej so si ogledali sobane v gradu Rožmberk, sledil je obisk mesta Češki Krumlov, kjer so si ogledali staro mestno jedro in zunanjost gradu. Popoldne je sledil še obisk gradu Hluboka, nato pa so se nastanili v Čeških Budejovicah, kjer so opravili večerjo in nočitev.

Drugi dan izleta, v sredo, 29. junija, so zjutraj opravili zajtrk, nato pa se zapeljali mimo Trebona do mesta Jindrichov Hradec, kjer so si ogledali zanimive črne kuhinje v gradu. Sledil je obisk muzeja, v katerem hranijo znamenite Kryzove jaslice. Popoldanski postanek so imeli v mestu Telč, kjer so se sprehodili po srednjeveškem mestnem jedru. Zapeljali so se še mimo Znojma, nato prestopili v Avstrijo in se mimo Dunaja podali nazaj proti domu, kamor so prispeli v poznih večernih urah.

Kot vedno so člani in članice uživali na izletu in že komaj čakajo na nova odkrivanja.



Več v Družabno