V Gornji Radgoni so se družili na 14. Dnevu odprtih kleti

Točno opoldan se je na Mostu prijateljstva med Gornjo Radgono in Bad Radkersburgom odvil dvig penin iz reke Mure. Tokrat so penine na dnu Mure izjemoma zorele ne le eno, ampak celo tri leta!

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. julij 2022 ob 10:43
Dvig penin iz reke Mure

Dvig penin iz reke Mure

Preteklo nedeljo, 26. junija, so se številni obiskovalci po dolgih dveh letih premora in ob letošnji 170-letnici podjetja, na Radgonskih goricah ponovno podružili na tradicionalnem, tokrat že 14. Dnevu odprtih kleti.

Celodnevni program je bil zares pester in je za obiskovalce nudil številne možnost udejstvovanja. Tako so lahko njihovo zgodovino, tradicijo in način delovanja spoznali na brezplačnih ogledih kleti; na pohodih in vožnjah skozi vinograde; na degustaciji "170 let" pod vodstvom  enologinje, Klavdije T. Špur; na dodatni posebni degustaciji pa so lahko spoznali njihovo najnovejšo penino, t. j. prvo peneče vino na svetu, pridelano v popolni temi: Untouched by Light.

Točno opoldan se je na Mostu prijateljstva med Gornjo Radgono in Bad Radkersburgom odvil dvig penin iz reke Mure. Tokrat so penine na dnu Mure izjemoma zorele ne le eno, ampak celo tri leta!, ki so svoj pečat, kot so ugotovili ob okušanju na mostu, na penini nedvomno tudi pustila.

Ob tej priliki so na Mostu prijateljstva o pomenu tradicije in sodelovanja spregovorili župan Bad Radkersburga, mag. Karl Lautner, direktor občinske uprave Gornja Radgona, Vladimir Mauko, enologinja Radgonskih goric, Klavdija Topolovec Špur in direktor Radgonskih goric, Borut Cvetkovič, ki je v imenu podjetja obema občinama, ki ju Most prijateljstva povezuje, podaril po 24 steklenic penine, ki so opoldne "izplavale" na površje.

Popoldanski zabavni program se je nadaljeval z glasbenimi nastopi Leopolda I., skupine King Foo in Nine Pušlar. "Vsekakor pa želimo izpostaviti našega Radgončana, Leopolda I., ki je na Dnevu odprtih kleti premierno predstavil pesem, spisano posebej za Radgonske gorice in naših 170 let tradicije z imenom »Nepogrešljivi«. Upamo, da se bodo naši potrošniki s sporočilom pesmi znali poistovetiti, in da bodo začutili našo hvaležnost za vsak nepogrešljiv trenutek, ki ga ustvarjamo skupaj. Že 170 let," ob tem sporočajo iz Radgonskih goric.



Več v Družabno